Restorasyon çalışmaları süren, geçtiğimiz ramazan ayında ibadete açılacağı da açıklanan Kurşunlu Camiindeki restorasyon çalışmalarının hızlandırılarak bir an önce ibadete açılması bekleniyor. 

Lale devrinin ünlü sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 18.yüzyılın ilk yarısında (1726-1727) inşa ettirilen Külliye camii, medrese, kervansaray, sıbyan mektebi, imaret, hamam ve iki çeşmeden oluşmakta.

Külliye programı açısından klasik Osmanlı külliye programının son uygulamalarından biri. Eğimli bir araziye konumlandırılan külliyede camii, medrese sıbyan mektebi ve imaret istinat duvarı ile sınırlandırılmış bir platform üzerinde inşa edilmiş. Ortasından Camii Cedid Caddesi geçen bu platformun doğusunda camii, batısında sıbyan mektebi, medrese ve imaret ile biri camii avlusunun güney duvarının dışında, diğeri sıbyan mektebi avlusu köşesindeki istinat duvarı üzerinde olmak üzere iki çeşme bulunur. Hamam bu platformun kuzeyinde, eğimli arazi üzerinde.

İbrahim Paşa Camii kare planlı harimi ve mihrap önü birimi dikdörtgen şeklinde güney duvardan çıkıntı yapan bir plan şemasına sahip. Büyük boyutlu kubbe ile örtülü yapıda kubbeye geçiş tromplarla sağlanmış. Harimden çıkıntı yapan mihrap önü mekanının örtüsü ise yarım aynalı tonoz.