AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Sunay Özdemir, Genel Sekreter Uğur Aydoğan, Tarım İl Müdürü Okan Yılmaz, Sektör temsilcisi  Birlik Vakfı Başkanı Muzaffer Leblebici, TÜSİAB Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Topsakal ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gıda ve Tarım Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı´ yı makamında ziyaret ettiler.

 Geçen hafta Ticaret Borsasın da yapılan toplantıda alınan karar gereğince konunun Tarım Bakanlığına taşınıp, özel Laboratuvarların kurulup yetki devrinin bu laboratuvarlara devriyle sektörde çığır açacak ve patatesin Türkiye deki kaderini değiştirecek çalışmaların kapısını aralayacağı bildirilmişti. Bu kapsamda Tarım Bakanlığı Müsteşarına ilk elden sunulan rapor ile konunun detayları ilgili Müsteşarlığa heyet tarafından aktarıldı. Tarım Bakanlığı Müsteşarında olumlu görüş ve izlenimleriyle yetki devri ve Laboratuvar kurulması yönünde ortak görüş birliğine varıldı.

Müsteşarlığın önümüzdeki günlerde kendi bünyesinde bir değerlendirme yaparak çalışmalara hız verilmesi bekleniyor. Ziyaret sonrası Ticaret Borsasının hediyelerini milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz tarafından Müsteşar Dr. Nusret Yazıcı´ ya takdim edildi.

/images/haberler/resimler/2017-2/8/1526413154680.jpg