İsmail Ördü ve Mehmet Pınarbaşı´nın aday olduğu NEVESOB´un 20. Olağan Genel Kurulu birlik binası Mehmet Ziya Bulaner Konferans Salonu´nda yapıldı.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda daha sonra raporlar oylanarak kabul edildi.

“Birliğin borcu var”

Daha sonra söz alan Pınarbaşı, birliğin çok borcu olduğunu iddia ederek, borçların nerelere olduğunun açıklanmasını istedi.

Pınarbaşı şöyle konuştu: 2010 yılında rahmetli Ziya Bulaner´in başlatmış olduğu Mustafa Sunar´ın devam ettirdiği 3 buçuk yılda bu gördüğünüz bina yapıldı. O dönemde Mustafa Sunar kardeşimizin kaybettiğinde 380 bin lira borcu vardı. 350 bin lirası konfederasyona, geriye kalan 51 bin lirası personele, şuna buna. Bugün için borcumuz 700-800 bin lira. 4 yılda 54 bin lira odalara yardım yapılmış. Değerli arkadaşlar 4 yılda 24 tane odalara yardım yapılmış. Şu iki ay içinde hangi odalara, hangi kurumlara ne verilmiş, ne sağlanmış, ne kadar harcanmış onu da söylesinler. Artı şu anda 265 bin lira personele, yöneticilere birliğin borcu var.

Sanayideki çalışmalar konusunda oradaki odaların da etkinliği olduğunu ifade eden Pınarbaşı, şöyle devam etti: Madeni İşler Odası birliğe talepte bulundu, Karoserciler Odası talepte bulundu, birlik de üst yazı ile valiliğe verdi. Şurası arsa (Binanın yan tarafı) zaten vardı, tadilat yaptırdılar. O kadar olacak. Dedik ki burayı satma. Ben buranın satılmasına karşıyım. Satmak çok kolay, yerine koymak çok zor. Kendi imkanlarımızla yaptırılsın. Yılda 250 bin lira kira getirir.”

“Borcu yok kağıdı var”

Mehmet Pınarbaşı ile bir sorunu olmadığını söyleyen Ördü, seçimden sonra da beraber olmaya devam edeceklerini söyledi.

Pınarbaşı taraftarlarının kendilerini doğru olmayan şeylerle suçladığını belirten Ördü, şöyle konuştu:

Sürekli birliğin borcundan bahsediyorsunuz. Birliğin borcunu bilmeyen yok. Birliğin borcu yok. Elimde borcu yoktur yazısı var. Mevcut bina konfederasyon genel kuruluyla bir milyon civarında para alınarak yapılmış bir binadır. Oranın genel kurul yatırım planına dahil ettiren de benim. Para yetmeyince birlik, konfederasyondan 350 bin lira borç almış. Biz göreve geldiğimizde de konfederasyon bizden tahsilini istemedi. Borç hanemizde görünüyor evet ama 2009´dan bu yana görünüyor. Yeni olan bir şey değil. SGK´dan borcu yok yazısı var. Hiçbir kurumu borcumuz yok. Personellere borcumuz olduğu söyleniyor, hiçbir personelin tek kuruş alacağı yok.

Yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımızın alacağı duruyor, doğru söylüyorlar. Çünkü bizim yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımız para aşığı değil. Biz dedik ki öncelik birliğin işi. Binamızın altındaki dükkanın değeri 1 milyon civarındayken yaptığımız çalışmayla 3 milyona çıkardık. Kendi yönetim kurulum, denetim kurulum, kendim maaşımı almamışım borç olarak hanede görünüyor. Ne mutlu bana.

Sanayi konusunda ben yaptırdım demedim. TOKİ ile protokol yaptık. Orada en büyük sorumluluğu birlik aldı. Talep yüzde 50´yi bulmazsa kalan yüzde 50´yi alıyorum yeter ki dükkanlar yapılsın diye imza atan benim.

Birlik binasının yanında kullanışsız olan arsayı kullanılabilir bir arsa haline getirdik. Daha sonra nasıl değerlendireceğimizi görüştük. Ofis, apart gibi konular ele alındı ama en makulü birliğe sürekli bir gelir getireceğini düşündüğümüz için tel yaptıralım dedik. Herkes arsasını müteahhide kat karşılığı veriyor. Biz de kimseden para almadan kendi imkanımızla ortaya çıkarttığımız yer konusunda düşüncemizi paylaşmanın ne zararı zar? Vermedim, satmadım, protokol yapmadım. Başka bir öneri getirseydiniz. “Satıyor” diye iddia ortaya attınız. Ben kimseye satmadım. Satacak olursam eğer, bizden önce bazı başkanlar bir yerleri satarak yeni yer aldı. Ben biri sıfıra düşürmek için satmam, biri iki yapmak için gerekirse satarım. Ama olmayan bir şeyi varmış gibi söylemek yanlış.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 178 delegenin tamamı oy kullandı. Bir oy geçersiz sayıldı. Pınarbaşı, oyların 90´nını alarak Birlik başkanlığına seçildi. Ördü de 87 oy aldı.

/images/haberler/resimler/2018-5/5/1747035202697.jpg