İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönergenin 8/5 maddesi gereğince, Bakanlık tarafından proje bütçesinde ve/veya proje faaliyetlerinde revizyon yapılabilmekte. Yeni bütçe ile projenin yerine getirileceği hususunun uygun görülmesi halinde PRODES yazılımı üzerinden revizyona onay verilmeli, aksi halde yine aynı yolla revizyonun reddedilmeli ve Valiliğe proje desteğinden feragat ettiğine dair dilekçe verilmeli.

Paranın yatırılacağı derneğin tam adını içeren banka hesabı hesabına ilişkin resmi belge İl Dernekler Müdürlüğüne verilmeli. Paranın banka hesabına yatırılmasında herhangi bir problem yaşanmaması için, proje adıyla hesap açılmamalı, banka hesap adında bir kısaltma olmamalıdır. Bu formata uygun önceden açılmış dernek hesabı kabul edilecek. Proje başlangıç tarihinin protokol tarihinden sonraki bir tarih olması gerekmektedir. Aksi durumda proje uygulama takvimi revizyon talebi PRODES üzerinden bildirilmeli, konu hakkında il müdürlüğüne bilgi verilmeli. (PRODES üzerinden “Dernek İşlemleri/Uygulama Takvimi Revizyonu Gir” yolu izlenecek). Açılan banka hesabının şube adı ve IBAN numarası,  derneğin bağlı olduğu vergi dairesi müdürlüğü ve vergi kimlik numarası eksiksiz olarak PRODES yazılımı üzerinden ve dernek başkanı tarafından kullanıcı adı ve şifresi ile girilmeli. (PRODES üzerinden “Dernek İşlemleri/Başvurularım ve Protokol Bilgileri/Protokol Bilgileri Gir” yolu izlenecek). Derneğin en son ikamet adresi PRODES yazılımı üzerinden girilmeli. Tebligatlar bu adrese yapılacak. Bu adresin yanlış ya da eksik bildirilmesinden dernek yöneticileri sorumlu. (PRODES üzerinden “Dernek İşlemleri/Başvurularım ve Protokol Bilgileri/Protokol Bilgileri Gir” yolu izlenecektir.) Yönergenin 9 uncu maddesi gereğince protokol yönetim kurulunun yetkilendireceği başkan veya yönetim kurulu üyesi tarafından imzalanmalı. (Koordinatör olarak yetkilendirilen kişi yönetim kurulu başkanı veya üyesi değilse protokol veya başvuru formu imzalayamaz.) Protokolü imzalamaya yetkili kişinin belirlenmesine dair yönetim kurulu kararı alınmalı, bu kararın alındığı karar defteri ve banka hesap cüzdanı Valilik İl Dernekler Müdürlüğüne götürülerek aslı gibidir tasdiki yaptırılmalıdır. Banka hesabına ve ikamet adresine dair bilgiler

PRODES’e girildikten sonra, İl Dernekler Müdürlüğü tarafından ikişer suret olarak alınacak “protokol raporu ve proje başvuru formunun son halinin” çıktısının her sayfası yönetim kurulu kararı ile belirlenmiş yetkilisi/yetkilileri tarafından imzalanmalı, bunlarla birlikte yukarıda belirtilen tasdikli yönetim kurulu kararı ve banka hesap cüzdanının tasdikli bir örneği de eklenerek Valiliğe teslim edilmeli. Tereddüt edilen konularda İl Dernekler Müdürlüğü ile irtibata geçilmeli.