Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Temiz şehir Nevşehir” kampanyası Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar, kurum amirleri, mahalle muhtarları, belediye yöneticileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla başladı.

Şehir merkezinde bulunan Kültür Park’ta bir araya gelen protokol üyeleri, üzerinde “Temiz şehir Nevşehir” ve "Doğayı bekçi değil, sevgi korur" yazılı tişörtleri giyerek kampanyaya destek verdi.

Gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Arı, şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Şehrin her noktasında temizlik açısından sorun yaşanmaması için gayret göstereceklerini ve çevreye kasıtlı zarar verenlere karşı da caydırıcı tedbirler alacaklarını kaydeden Arı, "Şehrimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde çevre bilincini oluşturarak, kentimizin her bir noktasında var olabilecek temizlikle alakalı sorunlara karşı farkındalık oluşturmak için kampanya düzenledik. Temizlik alanında Nevşehir'in örnek gösterilecek bir hale gelmesi için çalışıyoruz. Hem şehrin temiz olması açısından çalışmalarımız sürecek hem de bilinçsiz şekilde parkları, sokakları kirletenler varsa caydırıcı olması açısından gerekli cezai işlemi de uygulayacağız." dedi.