Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay,  Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir,  Nevşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran ve davetliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Ankara Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin kuruluş tarihi olan 30 Haziran'ın "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanması kararına ilişkin genelgesi kapsamında Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Nevşehir Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltıda koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.

Vali Becel, geçmişte olduğu gibi bugün de devletin sunduğu büyük imkanlarla koruma altındaki binlerce çocuğun uygulanan aile odaklı bakım sistemiyle, ev ortamında sevgi ve güvenle büyüyebilmesi ve geleceğe öz güvenle hazırlanmalarının sağlandığı söyledi.

Kuruluşların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine alınmasıyla, korunmaya muhtaç çocukların bakımının yanı sıra mutlu ve öz güvenli, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak yetişmesi için; eğitim öğretim süreçlerinden sosyal faaliyetlere kadar Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok alanda dönüşüm çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Vali Becel, “Son yıllarda hız kazanan çalışmalarla, çocuklar için kurum bakımının dışında aile odaklı sistemler önem kazandı. Bu süreçte yetiştirme yurdu ve koğuş tipi yapılara son verilirken, çocukların mümkünse önce aile yanında, mümkün olmadığı durumlarda ise çocuk evlerinin merkeze alındığı ev tipi hizmet modelinden yararlandırılması uygulaması devreye girdi. Uzman sosyal çalışmacılar ve bakıcı annelerin görev yaptığı bu kuruluşlarda, çocukların kendileriyle barışık, mutlu ve başarılı bireyler olarak hayata hazırlanmaları amacıyla eğitim öğretim süreçleri, sanat ve spor aktiviteleri uygulanıyor. Çocuklarımızın hoşgörülü, sabırlı, güvenli ve şefkatli siz değerli ailelerimizin yanında bakılması ve küçücük omuzları ile ağır duygusal yükleri taşımaya çalışan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yetişmesi, geleceğin sağlıklı nesillerinin temellerini oluşturmak adına önem taşımaktadır“ diye konuştu.

Protokol üyeleri koruyucu aile ve çocukları ile sohbet etti.