Rusya’da yaşayan Tatiana (30) Kapadokya'yı gezmek için arkadaşları ile geldikleri Nevşehir’de, İl Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini iletti.

Üç yıl önce geldiği İstanbul'da Sultan Ahmet meydanında gezerken dinlediği ezandan çok etkilendiğini belirten Tatiana, İslam dinini araştırmaya başladığını söyledi.

Uzun araştırmalar sonunda Müslüman olmaya karar verdiğini kaydeden Tatiana, “Buradaki arkadaşlarımdan ve kitaplardan İslam dinini öğrendim. Üç yıldır İslam dinini araştırıyordum, Allah'ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde İslamiyet'i isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan seçtim, çok mutluyum.” dedi.

Tatiana'ya İslamiyet hakkında bilgi veren İl Müftüsü Yakup Öztürk, İslam’ın temelinin Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak olduğunu vurguladı.

İhlas suresinin mealini okuyup açıklayan İl Müftüsü Öztürk, ikinci önemli esasın Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmek olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Öztürk, imanın esaslarını ve İslam’ın şartlarını anlatıp, kelime-i şehadet getirerek anlamını açıkladı.

Elif ismini alan Tatiana da şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftüsü Öztürk, Müslüman olan Tatiana’yı tebrik ederek yeni hayatında başarı diledi. İyi bir Müslüman olabilmek için iman, ibadet ve ahlak kurallarına uymak gerektiğini, kurallarına uyabilmek için öğrenmesini, öğrendikçe de tatbik etmesini tavsiye etti.

İl Müftüsü Öztürk, Tatiana’ya Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve İslamiyet’i anlatan Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarını hediye etti.