Yılmaz, “Biz öğretmenlerin temel gayesi, taze dimağları evrensel değerlerin ışığında üretken, idealist, vatanına ve bayrağına bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.Asırlardır bu topraklarda güçlü devletler kurup mutlu ve huzur içinde yaşamışsak bunun asıl mimarları, sevgi dilini kullanan, gençlerin ufuklarını açan hoşgörü ve birlikte yaşama duygusunu aşılayan öğretmenlerimizdir.

Öğretmenliğin sabır isteyen, emek isteyen bir meslek olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Sadece okulda değil, hayatın her safhasında örnek davranışlar sergileyen erdemli kişilerin mesleğidir öğretmenlik. Bu bilinçte olduğumuz için her öğretmen bizim için çok değerlidir.

Geçmişin öğreticisi, istikbalimizin mimarı ve insanlık aleminin kandilleri siz değerli öğretmenlerimizle Gülşehir ilcesine, ülkemize iyi bireyler yetiştirmek için çalışacağız. Milli Eğitim Müdürü olarak sadece bugün değil her gün yanınızda olduğumu, sizlerin destekçisi olduğumu bilmenizi isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Cenabı Hak´tan rahmet, emekliye ayrılmış öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür ve görevine yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Bu kutlu mesleğin tüm mensuplarının Öğretmenler Günü´nü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.