Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tercihi yine Sağlık-Sen oldu.

  Geçen yıl 211 bin 448 olan üye sayımız bu yıl 233 bin 690´ye ulaştı. İlimizde ise, geçen yıl 1199 olan üye sayımız bu yıl 1293´a ulaştı.

 İnsana hizmeti en büyük değer sayan sendikal anlayışımıza güven duyarak Sağlık-Sen ailesine katılan bütün sağlık ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Yaşatma idealiyle ter döken yaklaşık 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanını layıkıyla temsil edebilmek, sarsılmaz bir inanç ve kararlılık gerektirir.

 Allah´a hamd olsun, yöneticisinden, temsilcisine, Sağlık-Sen´in inanmış kadroları gece gündüz demeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeğine, emanetinsahip çıkma noktasında yeni bir tarih yazdı.

 Bugüne kadar gücünü Hak´tan alan her hareketin aydınlığın ve medeniyetin taşıyıcısı olduğuna şahit olan tarih, bugün de Sağlık-Sen kadrolarının aşkına, inanmışlığına şahit olmaktadır.

 Elbette kainat var oldukça devam edecek olan Hak mücadelesi, emaneti teslim edinceye kadar fasılasız şekilde sürecektir. Bunu çok iyi idrak etmiş olan Sağlık-Sen kadroları için her mutlu son yeni bir başlangıç, yeni bir heyecandır.

 Sağlık ve sosyal hizmet alanında sendikacılığı, bizden önce yetkiyi elinde bulunduranların hayal bile edemeyeceği seviyelere çıkardık.

 7 yıl boyunca giyim yardımı, yemek yardımı, görevde yükselme sınavı gibi talepleri ağzında sakız gibi çiğneyen ilkel sendikacılığı, memura toplu sözleşme hakkı elde eden,çalışanlarımızın mesleki niteliklerine katkı sağlayan kazanımlara imza atan, yıpranma payı gibi sosyal güvenlik sisteminde değişiklik gerektiren makro düzeyde kazanımlar elde eden çağdaş ve etkin sendikacılığa taşıdık.

 Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklı mücadelesini sürdürmede en ufak bir tereddüt yaşamadık.

Önümüzdeki süreçte; yıpranma payının tüm sağlık çalışanları için hayata geçirilmesi,  döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve sağlıkta şiddet için caydırıcı tedbirler alınması amacıyla yeni düzenlemelerin yapılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

 Sağlık-Sen´in yetki döneminde elde ettiği haklar ve kazanımları yarınlara taşımak; çalışma barışının tesis edilmesi, adil çalışma koşullarının sağlanması ve mesleki saygınlığın artırılması için var gücümüzle çalışacağız. Emeğimiz, ekmeğimiz, istikrarımız, huzurumuz, adalet temelinde büyüyüp güçlenen Türkiye idealimizle ve hizmet sendikacılığı farkımızla, mücadele azmimizi, bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları, gerçekleştirdiğimiz dönüşümleri, karşımıza dağlarda dikilse yarınlara taşımaya kararlıyız. Bize güvenen, destek olan, bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza, Sağlık-Sen´i 233 bin 690 üye sayısına taşıyan başta temsilcilerimiz olmak üzere genel merkez ve şube yönetimlerimize, sendika çalışanlarımıza, Sağlık-Sen´in bugünlere taşınmasında emeği olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.