Sarıaslan, soru önergesinde “Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından ‘’2015 Yatırım Programı’’ kapsamında yapılan, Avanos yolu üzerinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nin hemen arkasında yer alan 14 katlı, 210 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı otel kalitesinde bir konaklama ve sosyal aktivite mekanı olarak hizmet verecek şekilde planlanan, Nevşehir Öğretmen Evi’nin temeli 23 Nisan 2015 tarihinde atılmış, 20 Nisan 2017 tarihinde kesin teslim tarihi verilmiş buna rağmen, tarih 2020 olmuş bir türlü faaliyete geçirilememiştir. Öğretmen evi inşaatının durumu yerel basınımız tarafından sıkça dile getirildiği halde yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Nevşehir kamuoyunun Öğretmen Evi’nin ne zaman faaliyete geçeceğini bilmesi ve öğrenmesi en doğal hakkıdır.” ifadelerini kullandı.

Sarıaslan’ın soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

1-Nevşehir Öğretmen Evi’nin inşaatı hangi firmaya, hangi koşullarda ihale edilmiştir? İnşaat işini alan firmanın sözleşme sona erme ve binayı teslim tarihi nedir?

2-İnşaatın ihale bedeli ne kadardır? Toplam bedelin ne kadarı müteahhit firmaya ödenmiştir?

3-Bahse konu olan öğretmen evinin tamamlanması için ayrılmış ödenek var mıdır? Varsa ne kadardır?

4-İnşaatın temelinin su ile dolu olduğu ve binanın yaklaşık 40 cm çöktüğü iddiaları doğru mudur?

5-İnşaatın tamamlanamayıp faaliyete geçirilememesinin nedeni nedir?

6-Öğretmen evi inşaatının durumu yerel basınımız tarafından sıkça dile getirilirken, iddia edildiği gibi 18 trilyonluk devlet yatırımı çöpe mi atılmaya çalışılmaktadır?

7- Yapılan işlemler hukuki dayanaktan yoksun ise, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacak mıdır?