Mekke-i Mükerreme’nin fethinin 1388. Sene-i devriyesini idrak etmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını mesajında dile getiren Belediye Başkanı Seçen “. Yüce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa(S.A.V.) başkomutanlığında, Allah’ın inananlara bahşettiği zaferle taçlandırılan Mekke’nin Fethinin İslam tarihi açısından vazgeçilmez bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Küfrün geçici imanın kalıcı olmasını göstermesi açısından da oldukça anlamlı olan Mekke’nin Fethi’nin ,Türk Milleti için de önemli bir örnek teşkil ettiğine mesajında  vurgu yapan Belediye Başkanı Seçen “ Miladi 630 yılında gerçekleşen bu fetih, Yüce Peygamber Efendimizin şanlı zaferiyle taçlanmıştır. Mekke'nin fethi bize küfrün geçici, imanın kalıcı ve daimi olduğunu göstermesi açısından da oldukça anlamlıdır. Fetih sonrası Mekke kapıları Müslümanlara açıldı, tevhit bayrağı Kâbe-i Muazzama’ da İslam’ın nuruyla dalgalanmıştır.  Asırlar önce İslam davası için gerçekleşen bu fetih, tarihi şan ve şereflerle dolu ecdadımıza her zaman örnek teşkil etmiş ve bu ruh asil Milletimiz için de bir şiar oluşturmuştur. Milletimiz. İşte bu kutlu fetih ruhunu Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da,  Kıbrıs ’da ve son olarak 15 Temmuz'da ortaya koymuş, bölücü şer odaklarına karşı ruhlarında yaşattıkları iman gücü ile göğüslerini siper etmeyi başararak, hainleri püskürtmeyi başarmıştır.” İfadelerini kullandı.

Seçen,  mesajının son bölümünde de şunları kaydetti: “ Mekke, fetihle birlikte gerçek kimliğine kavuşurken, fetih yüce dinimiz İslam tarihi açısından da bir dönüm noktası olmuştur. Zulmü sona erdiren bir lütuf olan ve gönüllerin fethini sağlayan Mekke'nin fethinin yıldönümünü kutluyor, İslam coğrafyasının pek çok noktasında yaşanan zulümlerin son bulması ve adaletin tecellisine vesile olmasını diliyorum. 31 Aralık Mekke'nin Fethinin Mübarek olmasını Cenab-ı Allah'tan diler, yeni yılın ise kendi inancımıza göre karşılanmasını temenni ederim"