Karabıyık, yayınladığı mesajında, “8 Mart 1977'de Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasından bu yana, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada kadınların eşitlik, refah ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.

Toplum ve ülke olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda emeği, alın teri, katkısı ve duası bulunan, kurtuluş mücadelesinden cumhuriyetin kuruluşuna kadar hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan kadınlarımız; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetimizin ilanı ile beraber erkeklerle birlikte eşit birey, eşit yurttaş olarak toplumsal yaşamın her alanında yer almıştır.

Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın konumlarının güçlendirilmesi, ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri ve şehit eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutlar, yürekleri sürekli sevgi dolu tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.