Cesaret ve kahramanlık timsali şehit Ömer Halisdemir yaşasaydı 46. doğum gününü kutlayacaktı. Ömer Halisdemir, darbecilere karşı verdiği mücadeleyle şehadet şerbetini içerek sonsuzluğu seçti.  Bir kez şehit olan Ömer Halisdemir'in adı 75 bin çocuğa verildi. Oğlunun doğum gününde duygu dolu anlar yaşayan baba Hasan Hüseyin Halisdemir; "Bir oğlumu bu vatana şehit verdim, şimdi milyonlarca oğlum, binlerce torunum oldu" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbecileri ilk kurşunu sıkarak, ihanet şebekesinin oyununu bozan şehit Halisdemir, 46. doğum gününde Nevşehir’de anıldı.

Vatan Yıldızları Vakfı’nın Nevşehir Şubesi’nin açılışına katılan Şehit Ömer Halisdemir’in Babası Hasan Hüseyin ve kardeşi Soner Halisdemir’i 15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri de yalnız bırakmadı.

Ömer Halisdemir’in doğum günü nedeniyle düzenlenen mevlide 15 Temmuz’da şehit düşen Adanalı Ahmet ve Mehmet Oruç’un babası Ali Oruç ile Antalya şehidi Muhammet Oğuz Kılınç’ın babası Zeki Kılıç da katıldı.

“Rahat uyu oğlum, bu millet itliği de yiğitliği de unutmaz”

Çobanlık yaparak yetiştirdiği 7 evlattan biri olan Ömer Halisdemir'in zorluklar içinde büyüdüğünü belirten baba Hasan Hüseyin Halisdemir, Nevşehir'de Vatan Yıldızları Vakfı'nın şube açılışı programında konuştu.

Oğlunun doğum gününde duygu dolu anlar yaşayan Baba Halisdemir, "Bugün Ömer'imin doğum günü. Ne mutlu bana ki vatanı, milleti ve bayrağı için gözünü kırpmadan şahadete yürüyen bir evlat yetiştirmişim. Oğlum, Ömer ismi gibi hayat dolu, halis ismi gibi saf ve temiz biriydi. Ben onu yokluk içinde büyüttüm ama kursağından haram lokma geçirmedim. Benim yiğidim 15 Temmuz gecesi darbecilere sıktığı kurşunla tüm Türkiye'nin yiğidi oldu. Türkiye'nin tüm yiğitleri de benim evladım oldu. Ben o gece Ömer Halis'imi kaybettim ama aynı gece milyonlarca Ömer Halis'im oldu. Rahat uyu oğlum. Bu millet itliği de yiğitliği de unutmaz. O yüzden itler şuanda hak ettikleri yerde, yiğitlerse bu milletin yüce gönlünde yaşamaya devam ediyor. Oğlum o gün Semih Terzi'yi öldürerek asıl mermiyi Pensilvanya'daki haine sıktı. Şimdi oğlum yok ama ben varım. Bende bu vatanın bir neferiyim. Canım bu ülkeye feda olsun.  Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ya özgürlük bundan sonra yahut da zillet" diye konuştu.

“Cemrenin toprağa düştüğü gün ağabeyimin doğum günü”

Ağabeyinin doğum gününde adına kurduğu Vatan Yıldızları Vakfı'nın Nevşehir Şubesi’nin açılışını yapan Soner Halisdemir, ağabeyinin aldığı emirle birlikte vatan ve millet için şahadete yürüdüğünü söyledi. Ağabeyinin doğum gününün cemrenin toprağa düştüğü gün olduğunu belirten Soner Halisdemir, “Ömer ağabeyim 20 yıl boyunca, ordumuzun bünyesinde, yurt içinde ve yurt dışında önemli görevlerde bulundu. Aldığı emir ile  vatanımız ve milletimiz adına şahadete yürüdü. O karanlık gecede gerçekleştirdiği bu görev ile atası Ulubatlı Hasan, Sütçü İmam ve nice kahramanlarımız gibi

Vatan Yıldızı olarak tarihe ismini yazdırdı. Onun şahadeti ile binlerce Ömer‘ler doğdu. Bugüne kadar dünyaya gelen 75 bin minik vatan yıldızları, şehidimizin ismini taşıyorlar. Babam Hasan Hüseyin Halisdemir şuanda dünyanın en kalabalık torunlarına sahip.” dedi.

Vatan Yıldızları Vakfı İl Temsilcisi Ayşe Paslanmaz da vakfın kentteki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Paslanmaz, ülkesi için can veren şehitlerin unutulmaması adına çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Paslanmaz, kendisinin kaleme aldığı "Vatan Yıldızları" adlı şiiri de okudu.