16 Ocak 2017 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polis ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit düşen Nevşehirli Polis Memuru Furkan Demir’e için Çetinel Camii’nde, Mevlid-i Şerif okundu ve dualar yapıldı.

Programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Eski Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Şehit Ailesi ile yakınları, Siyasi Parti İl Başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma Namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Mevlid-i Şerif ve Aşr-ı Şerifler okundu. Başta Şehit Furkan Demir olmak üzere bütün şehitlerin ruhları için okunan Mevlid-i Şerif’in duasını ise İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptı.

Protokol üyeleri şehide Allah’tan rahmet, şehit ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileklerini yineledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; “2017 yılında Diyarbakır'daki bombalı terör saldırısından dolayı şehadete ulaşan polisimiz şehit Furkan Demir’in hayrı ve tüm şehitlerimiz için okunan Mevlid-i Şerifte dualarımız da ümmetin umudu milletimizin birlik, beraberliği ve muzafferiyatı içindi. Allah, hepsinden razı olsun. Vatan sağ olsun.” dedi.

Şehit Polis Memuru Furkan Demir şahadetinin 3. yıldönümünde anıldı

16.01.2017 günü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, bölücü terör örgütünün düzenlediği silahlı saldırı sonucu şehit olan Şehit Polis Memuru Furkan Demir şehadetinin üçüncü yıldönümünde Şehit Furkan Demir İmam Hatip Ortaokulu'nda dualarla anıldı.

Anma törenine Şehit Polis Memuru Furkan Demir'in ailesi ve yakınları, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın eşi Songül Aktaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve eşi Polis Eşleri Derneği Nevşehir Şube Başkanı Seçgin Artunay, İl Jandarma Komutanı Hüsamettin Erol, JAKEM Komutanı Ercan Altın, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bektaş Demir, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, Gazi ve Şehit Aileleri yakınları, Şehit Semih Turgut Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Şehit Polis Memuru Furkan Demir şahadetinin 3. yıldönümünde kabri başında anıldı

Anma töreninde; Şehit Polis Memuru Furkan Demir'in ailesi ve yakınları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve eşi Polis Eşleri Derneği Nevşehir Şube Başkanı Seçgin Artunay, İl Jandarma Komutanı Hüsamettin Erol, JAKEM Komutanı Ercan Altın, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malulleri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Hüseyin Şener, Emniyet Müdürlüğü personeli ve sevenleri tarafından mezarı başında özgeçmişinin okunmasının ardından mezarına karanfil bırakılarak dua edildi.