Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından rüşvet ve yolsuzluk ile mücadele kapsamında yapılan soruşturma kapsamında Nevşehir Belediyesi eki çalışanlarına yönelik yapılan operasyon sonrasında 4 kişi gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen M.U, C.H.U. ve B.G. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Tutuklu yargılanan M.U, C.H.U. ve B.G. tahliye edildi.

M.U, C.H.U. ve B.G, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3628 sayılı mal bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanunu kapsamında 2019 yılından beri yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Başsavcılık itiraz edecek

Konuyla ilgili Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2019 yılından beri yürütülen 3628 sayılı mal bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanunu kapsamında yürütülen soruşturmayla ilgili internet ortamında bazı sitelerde yer alan haberlere ilişkin olarak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasa ve kanunlarımızla tanınıp korunan, adil yargılama hakkı kapsamında yer alan masumiyet karinesi, ilgililerin kişilik hakları ve soruşturmanın gizliliği ilkesi göz önünde bulundurularak, kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla aşağıdaki basın açıklamasının yazılı olarak yapılamasına lüzum görülmüştür.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında 2019 yılından beri yürütülen soruşturmada, daha önce Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmalarına karar verilen eski belediye çalışanları M.U, B.G. ve C.H.U’nun tutukluluk hallerinin değerlendirilerek tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Sulh Ceza Hakimliğinden talepte bulunulduğu, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince 18/12/2020 tarihinde şüphelilerin tutukluluk hallerinin kaldırılarak tahliyesine karar verildiği, Sulh Ceza Hakimliğince verilen söz konusu tahliye kararına Cumhuriyet Başsavcılığımızca itiraz edileceği ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”