04 Kasım 2013 tarihinde Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Okan Yılmaz başkanlığında, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye Pınar ve Veteriner Hekim İshak Özkan ve muayenehane ruhsatı alan serbest veteriner hekimlerin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce 18 Haziran 2001 tarihli ve 24436 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan veteriner hekim muayenehane ve poliklinik yönetmeliği kapsamında ruhsatlı muayenehanesi ya da polikliniği olup bu yönetmelik hükümlerine uymayan veteriner hekimler, bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içerisinde muayenehanelerini veya polikliniklerini bu yönetmelikteki muayenehane veya poliklinik şartlarına uygun hâle getirerek, mülki idari amire müracaat edip muayenehane veya poliklinik ruhsatı almak zorundadırlar.

Yine muayenehane ruhsatı alan serbest veteriner hekimler 5996 sayılı kanuna göre 24.11.2013 tarihinde yayınlanan veteriner tıbbi ürünler hakkında yönetmelik gereği daha önce Bakanlıkça veteriner tıbbi ürün perakende satış izni verilmiş satış yerleri; yayınlanmasından itibaren bir yıl içinde fiziki şartlar açısından bu yönetmelik hükümlerine uymak ve veteriner tıbbi ürün perakende satış izni almak üzere il müdürlüğüne başvurmak zorundadır.

Aksi halde izinleri iptal edilir. İlgili yönetmelikler gereği ilimizde 15.10.2013 tarihi itibariyle İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 23 veteriner hekime serbest veteriner hekim muayenehane ruhsatı, 1 veteriner hekime poliklinik ruhsatı verilmiştir.

Yine ilimizde 24 adet veteriner tıbbi ürün perakende satış yerine izin verildi. Toplantıda Veteriner Hekim İshak Özkan tarafından serbest veteriner hekimlere ilgili yönetmelikler hakkında sunu yapıldı.
Haber: Erdal KESİCİ