Kararda,  ekonomik büyüme, BM Binyıl Kalkınma Hedeflerine ulaşılması ve kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalını kıracağı, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kız çocuklarımızın eğitimden etkin biçimde faydalanmalarını sağlamak; zorla evlendirme ve erken evlilikleri önlemek için farklı projeler yürütmekteyiz. Bu projelerden biri de ilimiz okullarında Toplumsal Cinsiyet ve Eşitlik Kulüpleri kurulması ve okullar tarafından yapılacak çalışmaların bu kulüpler aracılığı ile gerçekleştirilmesi.

Nevşehir Valiliği Yerel Eşitlik Stratejik Planında yer alan bu faaliyet, plan kapsamında Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesine verildi.

Bu kapsamda Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nene Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile hazırlanan ve öğretmenlerimizin çekmiş olduğu fotoğrafların yer aldığı, ‘Kız Çocukları ve Oyun´ temalı fotoğraf sergisi halkın beğenisine sunuldu. Sergi açılışına Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Ramazan Akça, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, daire müdürleri, okul müdürleri ve basın mensupları katıldı.