Maaşlara enflasyon farkının aylık olarak yansıtılmasının gerekliliğine işaret eden Hürriyetçi Eğitim-Sen Nevşehir İl Başkanı Ayşegül Baki, gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi gerektiğini aksi halde 1 yıllık kayıpların dahi karşılanmasının imkansız olacağını da sözlerine ekledi. 

Baki, "TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 78,62 olarak açıkladı. Böylece memur ve emeklilerinin alacağı enflasyon farkı yüzde 34.85 oldu. yüzde 7 Toplu Sözleşme zammı ile birlikte yüzde 41,85 maaş güncellemesi yapılacak. TÜİK tarafından yıllık enflasyon yüzde 78,62 olarak açıklansa da, gerçek enflasyonun ENAG’ın açıkladığı gibi yüzde 175,55 olduğuna, hatta bazı kalemlerde bu oranın yüzde 200-300’lere ulaştığını biliyoruz.

Bu sebeple alım gücü kaybı karşılığında tüm memurlarımıza bir defaya mahsus, seyyanen 3 bin TL zam ve ilave olarak refah payı ödenmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.

Maaşlara enflasyon farkı aylık olarak yansıtılmalı, gelir vergisi dilimleri güncellenmelidir. Aksi halde 1 yıllık kayıpları dahi karşılamak imkansızdır" ifadelerinde bulundu.