Nevşehir Vali İnci Sezer Becel ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret eden Demet Sabancı Çetindoğan daha sonra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasını (NTSO) ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette NTSO Kadın Girişimciler Başkanı Gülper Gündüz Yassı ve SHOPSA Kadın Gelişim Eğitim ve İletişim Akademi Koordinatörü Sevda Karaali eşlik etti.

SHOPSA Kadın Gelişim Eğitim ve İletişim Akademisi Nevşehir programı hakkında istişarelerde bulunuldu.

Gerçekleştirilen görüşmede Demet Sabancı Çetindoğan, “SHOPSA Kadın Gelişim Eğitim ve İletişim Akademisi, Türkiye’deki başta Kadın Kooperatifleri olmak üzere üreten bütün kadınların ve yakın çevrelerinin ekonomiye katılım ve katkısını artırmakla birlikte sürdürülebilirlik zincirini oluşturmayı hedeflemektedir. Nevşehir ilinin gerek turizm potansiyeli, gerek üst düzey yönetici sayısındaki pozitif ayrımcı yapısı, gerekse hemen hemen her ilçede bir Kadın Kooperatifinin olması, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası yönetim ve organlarının iletişime ve kolektif çalışmaya gösterdiği duyarlılık sebebiyle online satış platformu www.shopsa.com.tr içerisinde bütün ülke genelinde yapılan kadın emeği ürünlerini dünya ile buluşturmak amacıyla bu proje kapsamında pilot il olarak Nevşehir’i ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak hareket edilmesi düşünülmüştür.” diye konuştu.

Parmaksız da “Girişimciliğe, özelliklede kadın girişimciliğe Oda olarak çok önem veriyoruz. Bu kapsamda ilimizde Sayın Valimiz İnci Sezer Becel başkanlığında diğer bütün kurumlarla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Özellikle son dönemde kadın kooperatiflerinin sayılarının artırılması konusunda ciddi çalışmalarımız oldu. SHOPSA Kadın Gelişim Eğitim ve İletişim Akademisi ile gerçekleştireceğimiz ortak çalışma ile de Kadın Kooperatiflerimizi geliştirmeyi, ürettikleri ürünleri e-ticaret vasıtasıyla pazarlamalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu vesile ile Sayın Demet Sabancı Çetindoğan’a nazik ziyaretleri ve işbirlikleri için teşekkür ederim.” dedi.