Belediye Başkanı Rasim Arı, çalışmaların yapıldığı alanları ziyaret ederek vatandaşlardan sigara izmaritlerini yere değil, yerleştirilen kutulara atmasını istedi.

Arı, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çevre bilincini oluşturmak ve geliştirmek maksadıyla farklı projeler yapıyoruz. Bu şehirde rastgele izmarit atılmasını önlemek amacıyla farkındalığın devamını sağlamamız gerekiyor. Bazı kardeşlerimiz içtikleri sigaralarının izmaritini bulundukları yere atıyorlar. Ne olur biraz daha hassasiyet gösterin. Kendimiz atmadığımız gibi çevremizdekilerin de rastgele yerlere sigara izmariti atmasını engelleyelim.” dedi.

Farkındalık oluşturmak için yeni bir çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Arı, “Bu kapsamda yeniden bir farkındalık oluştursun diye farklı sanatçılar ve takımlarımızın olduğu sigara izmarit alanları koyduk. Diyoruz ki sigara izmaritinizi buraya atın, en azından hangi sanatçı daha çok seviliyor, hangi takıma sempati duyuyorsunuz öğreniriz. Sokağa izmarit atılmasını önleriz diye şehrin farklı noktalarına bu kutuları yerleştireceğiz.” diye konuştu.

Başkan Arı daha sonra vatandaşlara şerbet ikram etti.