Nevşehir Belediyesi tarafından birçok parka “Sokak Hayvanları beslenme noktası“ yapılmıştı. Amaç sokak hayvanlarının, duyarlı halkımız ve belediye işbirliği ile takip edilerek düzenli olarak hayvanların aç kalmadan beslenmelerini sağlamaktı.

Vatandaşlarımız tarafından gelişi güzel bırakılan, hayvanların yemedikleri yiyeceklerin bu noktalarda uzun süre bekleyerek sıcakların da etkisiyle bozulması neticesinde etrafa yayılan kötü koku parklarda oturan vatandaşlarımıza ve aynı zamanda çocuklarımıza karşı büyük bir sağlık tehdidi oluşturmakta.

2000 Evler Zeki Soyak Parkına gelen birçok vatandaşımızın orada gördüğü hatta kokudan rahatsız olduğu, ama belediye ekiplerine bilgi vermediği ve hayvan severlerinde ilgisizliği yüzünden yaşanan bu sağlıksız ortama Sosyolog Melek Yorgancı ve arkadaşları duyarsız kalmadı.

Arkadaşları ile birlikte mama kaplarını temizleyerek hayvanların beslenmeleri için süt dolduran Yorgancı ve arkadaşları şunları söyledi;

"Evet, ilk gördüğümüz de olması gereken şey dedik ve Nevşehir Belediyesine teşekkür ettik. Fakat toplum olarak vatandaş olarak ne kadar bencil ve duyarsız olduğumuzu yaklaşınca gördük. Yaptığımız şeyi reklam ya da gösteriş olsun, birilerinin gözüne sokmak için yapmadık" İNSANLIK "diyoruz ya hani bugün bunun için buradaydık. Haberi olmayan cidden görmeyenlere değil sözümüz, bile bile göre göre her gün yanından geçen ve hiç bir şey yapmayanlara sitem ediyoruz” dedi.

Sokak Hayvanlarına Her Gün 1 Lt Süt

Melek Yorgancı; ayrıca hayvanlara her türlü yiyeceğin verilmemesi genelde süt ile beslenmelerin sağlanması için çalışmalıyız. Bu konuyla alakalı sokak hayvanları için her gün 1 Lt süt kampanyası başlatmamız gerekiyor. Duyarlı halkımızı desteğe bekliyoruz diyerek toplumsal bir konuya dikkat çekti.