Soysaldı, açıklamasında şunları ifade etti; "Emeklilere verilen ikinci altı aylık Temmuz zammı bitti. Temmuz ayında enflasyon %1,80, Ağustos ayında %1.12 arttı, Temmuz ve Ağustos ayları toplam enflasyon %2,92 oldu, verilen zam %3 idi, kalan %0,08’i bozdur bozdur harca, hangi derdimize derman olabilecekse.

En düşük memur emeklisinden aylık 90 TL

En düşük işçi emeklisinden aylık 46 TL

En düşük Esnaf emeklisinden aylık 50 TL

En düşük Çiftçi emeklisinden aylık 47 TL enflasyon çaldı.

Ucu ucuna yetiştirebilmek için üstüne borç alacak itibarımız da kalmadı. Emekliler yaşamak için bu konuda eskiden olduğu gibi harikalar yaratmaya devam edecekler.

Yaz dönemi zam şampiyonu sebze ve meyveleri uzaktan seyrediyor. Döviz yükseliyor tüketici fiyat endeksleri düşüyor. Büyüme rakamları açıklanıyor süper. Emekli aybaşını nasıl getireceğiz diye kara kara düşünüyor. Cebimiz tamtakır, nerede en ucuz yiyecek içecek var market pazar dolaşıyor. Tabanları şişinceye kadar. Piyasa almış başını gidiyor, fiyatlara yetişmek ne mümkün. Onlar atlı biz yaya. Temel gıda ve kiralar emeklinin belini bükmüyor adeta süründürüyor. Emekliler büyümeden payına düşeni alamıyor. Yönetenler saltanat sürerken; emekli perişan. Bunca yıl kamu hizmetini şerefle yürüten, devletin yükünü omuzlamış namuslu emekliler yoksulluğa mahkum edilemez. Kamu kaynakları adaletle dağıtılmalıdır. Eyyy devleti yönetenler bu zulumü, bu vebali nasıl taşıyacaksınız!."