Görüşmede Sri Lanka Fahri Konsolosu Mahmut Sami Uluer, Nevşehirli iş adamı ve NTSO Yönetim Kurulu üyesi Habil Uluer, NTSO Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan, TOBB Nevşehir Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Osman Vergiveren de hazır bulundu.

Büyükelçi Hassen Sri Lanka’nın giderek gelişen bir ekonomiye sahip olduğunu, zenginleşen nüfusunun Afrika ve Batı ülkelerine önemli yatırımlarda bulunduklarını ancak Türkiye hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. Sri Lankalı yatırımcıların Türkiye’deki olanakları daha yakından takip edebilmeleri hem de Türk yatırımcıların Sri Lanka’daki geniş yatırım seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmaları için ortak çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi. İkili ilişkilerin geliştirilmesi için TOBB ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak birlikte çalışmaya her zaman hazır olduklarını kaydeden Başkan Parmaksız, misafirlerini Türkiye’deki Odaların yapısı hakkında bilgilendirdi. Türk işadamlarının Sri Lanka’ya ilgi duymaya başlamalarından büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Büyükelçi Hassen, kamusal ve özel projeler konusunda iki ülkenin iş insanlarını daha da cesaretlendirmek için görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Büyükelçilik heyetine Nevşehir’deki yatırım imkanlarını anlatan yatırımcı kılavuzları verildi. Başkan Parmaksız Sri Lanka heyetine hediyelerini sunduktan sonra Sri Lanka Büyükelçiliği de Sri Lanka’ya ait yöresel hediyelerini Başkan Parmaksız’a takdim etti.