Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında "Tarımsal Kuraklık Yönetiminin Görevleri Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik" gereği olası kuraklık ihtimalini önceden değerlendirmek ve gerekli tedbirlerin alınması maksadıyla Vali Yardımcısı Mehmet Maraşlı'nın başkanlığında yapılan toplantıya; Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı V. Mehmet Can Aksoy, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Cüneyt Bağdatlı, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Enis Azaklı, Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Solmaz, İl Sağlık Müdür V. Hakan Öcal, İl Afet Müdür V. Ömer Kaman, TÜİK Bölge Müdürü İsa Kaymak, Orman İşletme Müdürü Ersoy Torun,  Tarım ve Orman 8. Bölge Müdürü Üzeyir Özaslan, Meteoroloji Müdürü Süleyman Ata, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep Eroğlu, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, Çat Kasabası Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Kurt ve Kaymaklı Tarımsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Selahaddin Ersoy katıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Maraşlı, tüm paydaşların sürece dâhil edilmesi ile olası kuraklık ihtimaline karşı, kuraklığın etkilerinin azaltılması ve etkin bir mücadele programının uygulanması için İl Kriz Merkezince eylem adımlarını içeren prosedürlerin toplantıda kararlaştırılacağını ve sahada etkin bir takibin sürdürüleceğini söyledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş tarafından 2022 Kuraklık Eylem Planı kapsamındaki tedbirlerle ilgili bilgiler aktarılarak arazide yapılan çalışmalarda ürün çıkışlarında herhangi bir sorun görülmediği bildirildi.

Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli Mühendis İbrahim Karabıyık, İl Meteoroloji Müdürü Süleyman Ata ve TARSİM Bölge Müdürü Ömer Altuğ konuyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ardından Tarımsal Kuraklık Raporu, komisyon üyelerinin görüş ve önerileri doğrultusunda güncellendi.