Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs tehdidine karşı üretimde kesinti olmayacağını söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz;

“Kıymetli üreticiler; dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs tehdidine karşı tıbbi müdahaleler dışında en önemli etkenin beslenme olduğunu da unutmamak gerekir. Bu çerçevede ilimizde tarım takviminin dikkate alınarak bitkisel üretim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği halinde gerekli tedbirler alınmakta ve herhangi bir aksaklık yaşanması durumunda Bakanlığımıza bilgi verilmektedir. Buna göre, bitkisel üretim faaliyetlerinin gereği olan ekim, dikim, gübreleme, sulama, ilaçlama, çapalama, bakım faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi için çiftçilerin veya tarım işçilerinin, işletmelere alınan tedbirler çerçevesinde erişimleri sağlanacaktır. Mevsimlik tarım işçilerinin faaliyetlerine devam edecek şekilde nakilleri ve barınma koşulları ile ilgili düzenlemeler yapılacak; Gübre, tohum ve ilaç gibi tarımsal girdilere erişim veya dağıtımda bir sorun oluşmaması için tedbirler alınacaktır.” dedi.

Çiftçilerin tarlasına rahatça gidebileceğini, bunun genelgesinin de yayınlandığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, İçişleri Bakanlığının 25/03/2020 tarihli genelgesinde çiftçilerin üretim alanına erişiminin kısıtlanmayacağını ve hasat edilen ürünler ile tarımsal girdilerin pazara ulaşımını engellemeyecek şekilde üretim aksamadan yürütülmesinin sağlanacağını söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz açıklamasının devamında; “Hayvansal üretimde ise aşı ve küpe uygulamaları devam etmekle birlikte ile birlikte hastalık taramaları da sürdürülmektedir. Önümüzdeki günlerde hububat-baklagil fark desteği olan 8,5 Milyon TL, anaç koyun-keçi desteği, hastalık tazminatı ve ari işletme desteği olan 3,2 Milyon TL üreticilerimizin hesaplarına aktarılacaktır.

Bakanlığımız ve bizler maddi ve manevi desteğimiz ve tüm olanaklarımız ile kesintisiz olarak tarımsal üretimin devam etmesi noktasında üreticilerimizin yanında olduğumuzu bildirerek her türlü aksaklıkta üreticilerin talebini beklediğimizi bildirmek isterim.” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, Ülke olarak bu zor günleri kısa zamanda atlamak ümidiyle tüm üreticilere bol ve bereketli bir sezon dileyerek, tarımsal üretimin devam edeceğini ve tarım ailesi olarak üreticilerin yanlarında olacaklarını hatırlattı.