Taşçı, “Ülkemizde ve dünyanın her yerinde anavatanından ayrılıp çeşitli sebepler ile başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin ‘Dünya Göçmenler Gününü´´ en içten dileklerimle kutluyorum. Birleşmiş Milletler tarafından 2000 yılında ´Uluslararası Göçmenler Günü´ olarak kabul edilmiştir. Her yıl 18 Aralık´ta kutlanan ve  dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların, yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

18 Aralık´ın seçilmesinin sebebi, 18 Aralık 1990 günü, BM Genel Kurulu´nda Uluslararası Göçmen İşçiler ve Ailelerinin Haklarını Koruma Konvansiyonu´nun imzalanmasıdır. Konvansiyon, dünya çapındaki göçmen hakları savunucularının verdiği uzun mücadelenin ve devletlerarası müzakerelerin önemli bir sonucu olarak görülmektedir. İlk defa 1997 yılında Filipinli ve Asyalı göçmen organizasyonları arasında 18 Aralık günü Uluslararası Göçmen Dayanışma Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

İlk Uluslararası Göçmenler Günü etkinlikleri Filipinler´in başkenti Manila´daki BM binasında, yerel idareciler, yabancı diplomatlar ve uluslararası sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla yapılmıştır. Türkiye, doğusunda ve güneyinde çatışma ve istikrarsızlıkların yaşandığı bazı Orta Doğu ve Asya ülkeleriyle Avrupa ülkeleri arasında köprü konumundadır.

 Dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan Ülkemiz, çok büyük göçlere tanıklık ve ev sahipliği yapmıştır. İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz ilimizde bulunan yabancılarla ilgili olarak kısa ve uzun dönem ikamet, öğrenci ve aile ikameti, insan ticareti mağdurlarını koruma işlemleriyle, Geçici Koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin ve Uluslararası Koruma Talebinde bulunan diğer ülkelerden gelen yabancıların kayıt işlemleri yapılmaktadır.

Bizler Ecdadımızdan devraldığımız tarihi misyonumuz ve inancımız gereği, ensar-muhacir kardeşliği sergileyerek, komşumuz Suriye, Irak ve iç savaş yaşanan diğer ülkelerden kaçan insanlara evlerini açmış, sağlıktan eğitime, barınma ve sosyal desteğe kadar her alanda hayır hizmetlerinde yarışarak, örnek bir ev sahipliği sergilemişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizde ve dünyanın her yerinde anavatanından ayrılıp çeşitli sebepler ile başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin Dünya Göçmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.