İlk Mektubum projesi; öğrencilere eTwinning platformunu tanıtmak, bu platformda aktif olarak yer almalarını sağlamak, çeşitli web 2.0 araçlarının kullanımı ve mektup aracılığı ile öğrencilerin duygu ve düşüncelerini kağıda dökmelerini sağlayarak yazma becerilerini geliştirmek amacı ile kurulmuş 1.sınıflara yönelik bir proje.

Proje;

Öğretmenime İlk Mektubum, Askerlerimize İlk Mektubum, Arkadaşlarıma İlk Mektubum ve Aileme İlk Mektubum olmak üzere dört ana temadan oluştu.

Proje süresince öğrenciler; temalar ışığında önce anahtar kelimelerle yazma çalışmaları yapmış, ardından da öğretmenlerine, askerlerimize, karma gruplar dahilinde eşleştikleri okullardaki proje arkadaşlarına ve ailelerine ilk mektuplarını yazdılar.

Askerlerimiz için yazdıkları mektupları Türkiye'nin değişik şehirlerindeki askerlerimize postalamış, onlardan gelen dönütler ile ayrı bir heyecan yaşadılar.

Arkadaşlarına yazdıkları ilk mektuplar ve mektuplarına gelen cevaplar ile, ilk mektup arkadaşlıklarını kurmuşlar ve proje sonunda da mektuplaşmayı devam ettirmek istediklerini dile getirdiler. 

Projenin kurucularından Tepeköy İlkokulu 1/A sınıfı öğretmeni Özge Karakaya ve proje ortaklarından yine 4 Temmuz İlkokulu 1.sınıf öğretmeni Zuhal K. Boyacı proje ile ilgili yaptıkları değerlendirmelerde; süreç boyunca iletişimin ve işbirliğinin çok yüksek olduğu bir proje grubu ile çalıştıklarını, web 2.0 araçlarının aktif kullanımı ile pek çok işbirlikçi ve ortak ürün ortaya koyduklarını; sanal sergi, proje tanıtım videosu ve broşürünü hazırlayarak yaygınlaştırma çalışmaları yaptıklarını, bütün bu çalışmalar dahilinde; öğrencilerinin özgüvenlerinin, kendilerini ifade etme ve yazma becerilerinin her temada daha da arttığını, öğrencilerin ilk yazdıkları mektuplar ile son yazdıkları mektuplar arasındaki gelişimin çok net bir şekilde görüldüğünü dile getirdiler.