Gülşehir ilçesi Kızılırmak yakınlarından geçen yol üzerinde yabani hayvanların çıkabileceğini gösterir levhalar asıldı. 


Gülşehir ilçesi Kızılırmak güzergahında sulak alanların bulunması ve bölgede yoğun bir yaban hayatının olması nedeniyle Kırşehir - Nevşehir karayolu Gülşehir ilçesi kısmında sıkça meydana gelen yaban hayvanı kazalarının önlenmesi amacıyla uyarı levhası yerleştirildi. 

İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gülşehir Fatih Mahalle Muhtarı Savaş Yılmaz`ın talepleri doğrultusunda yol üzerinde belirlenen yerlere Nevşehir Özel İdare Genel Sekreterliğince yerleştirilen levhalar sayesinde sürücüler yabani hayvanların ani çıkışı konusunda uyarıldı.

Konu hakkında bilgi veren Fatih Mahalle Muhtarı Savaş Yılmaz, bu bölgelerde domuz gibi hayvanların çıkmasından dolayı ciddi kazaların meydana geldiğini belirtti.

Kazaların önüne geçmek adına harekete geçtiklerini belirten Yılmaz, "İlçe Kaymakamımızın öncülüğünde, Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Nevşehir İl Özel İdaresinden yabani hayvan çıkabilir uyarı levhası talebinde bulunduk. Önceden tespit edilen yerlere uyarı levhaları takılmış durumdadır.

İnşallah levhalar sayesinde sürücülerimiz daha dikkatli seyredecektir. Dolayısıyla kazaların önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.
Kaynak: AA