Kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğine haiz meslek örgütleri için Stratejik planlamanın önemi giderek arttığına dikkat çekilen konuya ilişkin açıklamada "Mevcut Kaynakların etkin ve verimli kullanılabilmesi için günümüzde planlamanın öne çıktığına işaret edildi.

Stratejik planlamanın kurum ve kuruluşlarda elzem bir hale geldiği belirtilen açıklamada, ?Planlamanın etkin ve verimliliği performans parametreleri ile entegre hale getirilmelidir.

Bu amaca hizmet noktasında planlama günümüzde Stratejik Planlama olarak kombine işlenmektedir. Genel hatları ile Kurum ve Kuruluşlar mevcut durumlarını dikkate alarak geleceğe yön vermeleri için stratejik davranmaları gerekmektedir.

Bu yüzdendir ki Stratejik Planlama yaklaşımı kurumlar için bir rehber niteliğindedir.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası 2014-2017 Yılı kapsayacak şekilde Stratejik Planlamasını Kurumsal sürdürülebilirliğine sinerji katması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, kurumsal gelişim ve toplam kalite yönetim anlayışı ile örtüştürmek istemektedir.

Stratejik Planlamanın temelinde performans kavramı yatmaktadır. Performans parametreleri belli olmayan bir planlamada yapılan işin nitelik ve nicelik olarak değerlendirilmesi mümkün gözükmemektedir.

Doğrulanabilir objektif kaynaklar performans parametrelerin bir çıktısı olarak görülmelidir. Hızla değişen dünya, artan istekler ve müşteri memnuniyeti sadece kar amacı güden kurumları etki altına almayıp meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerini de etkilemiştir.

Kamu yararına hizmet veren örgütlerde yenilikçi yöntemler dikkat çekici hale gelmekte ve kamu yararına inovasyon örneği olan tüm faaliyetler takdir toplamaktadır.

NTSO geçmişten gelen kurum kültür anlayışı ile üyelerine daha iyi ve etkin hizmet verme anlayışını giderek arttırmak istemektedir.

Üye memnuniyetini merkeze alan üye yönetim otoritesi, yenilikçi yöntemleri de göz ardı etmemektedir. NTSO üyelerine daha iyi ve sürdürülebilir hizmet verme noktasında planlamanın önemini göz ardı etmeden belirlenen ihtiyaçlar ve hedefler doğrultusunda,

yenilikçi yöntemlerle Stratejik planlamasını yapmış ve üyelerine karşı sorumlu olduğu hizmetleri daha etkin ve sürdürülebilir kılmak üzere 2014-2017 yıllarını kapsayan Stratejik planını deklare etmiştir? ifadelerine yer verildi.