Nevşehirli vatandaşlar, trafik polislerine, itfaiye müdürlüğü önünde tuzak kurduğu gerekçesiyle tepki gösteriyor. Şehrin çeşitli noktalarında uygulama yapan bazı trafik ekipleri de ceza kesmenin yanı sıra vatandaşı azarlıyor.

Nevşehir´de, yaz aylarının girmesiyle başlayan yol yapım çalışmaları trafik sıkışıklığını da beraberinde getirdi. Çalışmalar nedeniyle bazı yollarda trafikte uzun kuyruklar oluşuyor.

Vatandaşlar aylardır trafik sıkıntısı yaşamanın ötesinde bir de trafik cezalarıyla karşılaşınca tepki göstermeye başladı. Vatandaş cezanın yanı sıra azar da işitince tepkiler arttı.

Özellikle Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde sabah saatlerinde trafik ekiplerinin pusu kurduğunu savunan vatandaşlar, trafik sıkışıklığına müdahale edilmediğini, sıkışıklıktan kurtulmak isteyen vatandaşların da emniyet şeridini kullanmasının fırsat bilinerek ceza kesildiğini iddia etti.

Son günlerde birçok vatandaş İtfaiye Müdürlüğü önünde ceza yediğini savundu.

Vatandaşlar, emniyetin ceza kesme mekanizması olmadığını, aksine trafik sıkışıklığına müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

Polisten vatandaşa azar

Öte yandan Yeni TOKİ konutlarında radar uygulamasına katılan bir trafik ekibi de vatandaşı azarladı. Radara yakalanan bir vatandaş, toplantısı olduğu için cezasının hızlı bir şekilde yazılmasını rica etti. Bunun üzerine polisin “Sen bana emir veremezsin” sözleriyle vatandaşı azarlaması tepkilere neden oldu.

Vatandaşın, “Ben emir vermiyorum. Toplantım var, cezamı hızlı yazabilir misiniz dedim” diye konuşması üzerine diğer polislerin de sen bize emir veremezsin diye çıkışması şaşırttı.

Uygulamadaki polislerde insani ilişkilerin sıfır olduğunu gören vatandaş, ceza makbuzunu aldıktan sonra hem ceza yemenin hem de azar işitmenin verdiği kızgınlıkla, “Polise, vatandaşı azarlama yetkisini kim veriyor?” sözleriyle tepki göstererek olay yerinden ayrıldı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğünün uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadelesi, asayiş konularında başarılı çalışmaları takdirle karşılanırken, Derebeyi gibi davranan bazı polislerin teşkilatı yıpratmaya yönelik hareketlerinin nedeni sorgulanıyor.