TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Bahattin Sertkaya, başkanlığındaki toplantı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Binasında düzenlendi.

Nevşehir’de üniversite öğrencilerine verilen burs sayısının gelecek yıla daha da artırılması için yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıda TÜGVA İl Başkanı Oğuzhan Alkan faaliyetlerle ilgili kurula bilgi verdi.

Alkan, göreve başladığı 8 aylık zaman diliminde, çeşitli proje çalışmaları yürüttüklerini, geçmişte Nevşehir’de olmayan bir çalışma ile başarıya imza atarak bu kısa süre içinde 53 üniversite öğrencisine her ay düzenli olarak burs verebilen bir yapıya gelindiğini söyledi.

Nevşehir’in köy ve belde okullarında kütüphane oluşturulması, sosyal aktiviteler düzenlenmesi, il merkezi ve ilçelerde ödüllü bilgi yarışmaları düzenlendiğini anlattı.

TÜGVA İl Binasında, Osmanlıca, İngilizce, Matematik, Dini Bilimler alanında kurslar verilemeye devam edildiğini, gençlerin boş vakitlerini TÜGVA’da eğitim ortamında değerlendirdiğini belirtti.

Gelecek yıl, burs verilen üniversite öğrencilerinin sayısının artırılması için çalışma yaptıklarını dile getiren Alkan, “Gençler bizim geleceğimiz. Onların maddi buhranlara düşmeden eğitim hayatlarını tamamlamaları, ülkesine ve bayrağına sevdalı, vatanına ve milletine hizmet etme aşkıyla tutuşan bireyler olmaları en büyük arzumuz. Burs verdiğimiz genç kardeşlerimiz, TÜGVA’da programlara katılmak zorunda. Burada birlik ve beraberlik ruhu içinde 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sine layık ihlaslı ve samimi gençlerin oluşması için çaba harcamaya devam edeceğiz” dedi.

“Geleceğimizin teminatı gençlerimizin vatanperver bireyler olabilmesi için onlardan ilgimizi eksik etmemeliyiz” diyen Alkan, gelecek yıl daha çok üniversiteli gence düzenli burs sağlanması için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Alkan, bu kapsamda iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının da ellerini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Bahattin Sertkaya da TÜGVA’nın gençlere yönelik çalışmalarının önemine değinerek, milli ve manevi değerleri üstün tutan gençlerin sayısının artırılmasının Türkiye’nin gelecek yüzyıl planları açısından önemli olduğunu ifade etti.

Toplantıya, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Ersan Erkut, Murat Asiltürk, Fatih Sürmeli, Behçet Alkan, Serdar Vural Uygun, Oğuzhan Köylü, Fikret Çapacı ve Hüseyin Karatut katıldı.