Toplantıya, İl jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve turizmciler katıldı.

Vali Becel, yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar alan başkanlığımıza ait 5 adet yönetmelik Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Hem bakanlığımızın ilgili birimleri hem de başkanlığımızda oluşturulan komisyonlarca kalan 3 yönetmeliğe ait çalışmalarımız hızla devam etmektedir.” dedi.

Sunuma geçmeden önce, Alan Başkanlığı’nın yaklaşık bir yıllık bir serüveni olduğunu yasal olarak da sona yaklaşıldığını dile getiren Vali Becel, hedeflerinin bu yılın sonunda Alan Başkanlığı’nın bütün alt yapısını oluşturmak olduğunun altını çizdi.

Kapadokya Alan Başkanlığının aktif olarak çalıştığını belirten Vali Becel, “Başkanlığımız tarafından hazırlanan yönetmeliğimiz bakanlığa görüş alınmak üzere sunulmuş, şuanda da bir başkanlığımızın hazırlaması gereken son yönetmelikle ilgili komisyon çalışmaları devam etmekte, hedefimiz bu yılın sonunda Alan Başkanlığı’nın bütün altyapısını oluşturmak, aynı zamanda binaya yerleştikten sonra personel eksiğini giderilmesi noktasında da Sayın Kültür Turizm Bakanımızın bizzat takibi ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu.

Yine bölge için önemli bir husus olan yıkım faaliyetlerinin de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığının takibi doğrultusunda, gerçekleştirme noktasında çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Becel, şöyle konuştu: “Planlamalarımız devam ediyor. Başkanlığın faaliyete geçmesi gerek personel istihdamı gerek mevzuat gerek komisyon çalışmalarının eksiksiz ve zamanında yapılması noktasında faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Yine bölgemiz için önemli bir husus olan yıkım faaliyetlerinin de Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takibi doğrultusunda gerçekleştirme noktasında çalışmalarımız, planlamalarımız devam ediyor.”