Urgenç, yaptığı açıklamada, “İşçi ve asgari ücretli çalışanlara yüzde 20’nin üzerinde zam yapılırken Memurun yüzde 3’e mahkum edilmesinin nedenlerinden birisi de yetkili sendikanın etkisizliğidir. 2021’de toplu sözleşme yetkisinin memurlar tarafından  Türkiye Kamu Sen’e verilmesi gerekiyor. Toplu sözleşmede atılan yanlış imzaların bedelini memur ve emekliler ödememelidir. Türkiye Kamu-Sen kamu çalışanlarının gerçek temsilcisi olarak her daim çalışanların ve emeklilerin hizmetindedir. Daha fazla maddi kayıplar yaşamadan kamu çalışanlarının yetkiyi ehline verme zamanı gelmiştir.” dedi.

Urgenç, açıklamasında şunları söyledi: “Belki muhataplarımız, hükümet, işveren, sendikamsı yapılar anlar diye sembolik olarak birer litre Ayçiçek yağı vereceğiz. Bize bir yılda Ayçiçek yağına yapılan zam kadar zam yapın başka bir şey istemiyoruz. Bugün enflasyon karşısında eziliyoruz. Düşünün temel mutfak ihtiyaçlarına yüzde 30’un üzerinde zam yapılmış, hatta vergiye bile zam yapılmış Ayçiçek yağına bir yılda yapılan zam yüzde 60 iken biz emekçilere yapılan zam ise yüzde 3. Bunu kabul etmiyoruz. Her platformda da gündeme taşıyacağız."

Memur Sen’in toplu sözleşme sürecinde izlediği yanlış politikayı eleştiren Urgenç, “Türk-İş, Hak-İş ve Disk’le birlikte masaya oturup çalışanların hakkını birlikte savunurken, Memur Sen ben yetkili sendikayım bu sendikaların bur da ne işi var söylemiyle diğer sendikalarla mücadele ederek Türkiye Kamu Sen’i bertaraf etmeye çalıştı. Türkiye Kamu Sen size açık çek vermişti. Kamu çalışanları ve emekliler lehine atacağınız her adımda, alacağınız her eylem kararına destek verdi. Siz ne yaptınız işveren ile kapalı kapılar arkasında farklı pazarlıklara giriştiniz. Tiyatro oynadınız. Bugün memurların enflasyon karşısında ezilmesindeki en büyük pay size aittir.” ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir yönetim kurulu üyeleri, eğitim çalışanlarına enflasyona ve memurlara yapılan zammın düşüklüğüne dikkat çekmek için Ayçiçek yağı dağıttı.