Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Kadir Mısırlıoğlu hakkında Türk milletini aşağılama, Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret ve Kurtuluş Zaferi’ne uyduruk zafer sözlerini söylemesinin ardından suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Kadir Mısırlıoğlu’nun çeşitli programlarda, internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında periyodik aralıklarla son olarak da 19.01.2019 Cumartesi günü Kurtuluş Savaşına “Uyduruk Zafer” diye açıklamada bulunarak “Türk Milletini Aşağılama” ve “Atatürk’ün Manevi Şahsiyetine Hakaret” “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını işlediğinden hakkında adli soruşturma açılması ve akabinde kamu davası açılmasını talep edilmesi üzerine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının ardından açıklamada bulunan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, özellikle Kadir Mısırlıoğlu’nun Kurtuluş Zaferine uyduruk bir zafer demesine büyük tepki gösterdi.

Urgenç açıklamasında, ”Kadir Mısıroğlu periyodik aralıklarla son olarak da 19.01.2019 Cumartesi günü Kurtuluş Savaşına “Uyduruk Zafer” diye açıklamasında bulunarak “Türk Milletini Aşağılama” ve “Atatürk’ün Manevi Şahsiyetine Hakaret” “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını işlediğinden hakkında adli soruşturma açılması ve akabinde kamu davası açılmasını talep ettik. Kendisine ait sosyal medya hesabı ve kendisine ait internet sitesinden daha öncede farklı tarihlerde yapmış olduğu paylaşımlarda, Kurtuluş Savaşına “Uyduruk Zafer”, “Keşke Yunan Galip Gelseydi” ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a “lan”, “serserinin teki” diyerek; Türk Milletinin ortak değerlerini açık şekilde aşağılamış ve bu sözlerle TCK’nın 301. Maddesinde düzenlenen “Türklüğü aşağılama” suçunu işlemiştir. Sosyal medya hesabından ve basına yansıyan açıklamalarında  “10 Kasım’da saat 09.05’te kenefe gidin” sözleriyle Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ederek 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunun 1. Maddesinde düzenlenen “Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret” suçunu işlemiştir. Çeşitli tarihlerde yapmış olduğu yukarıdaki paylaşımlar,  Türk Milletinin ortak değerleri olan “Kurtuluş Savaşını” ve milli şairimiz olan Mehmet Akif Ersoy’u aşağılama yolu ile Türklüğe yönelik aşağılama suçunun maddi ve manevi unsurlarını oluşturmaktadır. Çünkü “Kurtuluş Savaşı” ve milli şairimiz olan Mehmet Akif Ersoy Türk Milletinin en önemli değerlerindendir. Bu değerlere yönelik hakaret ve aşağılamaya yönelik eylem ve sözler doğrudan Türk Milletine yapılmış sayılmalıdır. Şüpheli suça konu bu sözleri ile Türk Milletinin bütün emperyalist ülkelere karşı çok zor şartlar altında kazandığı Kurtuluş Savaşına “uyduruk zafer” diyerek te milli ve manevi değerlerimize hakaret etmiş. Kurtuluş Savaşını gerçekleştiren Türk Milletini aşağılamış ve bu savaşa girerek şehit olan Türk Milletinin bireylerini ve gazilerimizin manevi hatırasını çok ağır bir şekilde zedelemiştir. Bu eylemleri hakkında herhangi bir adli soruşturma yapılmaması halinde bundan cesaret alan birçok kişi aynı şekilde hakaret ve aşağılama eylemlerine girişecektir. Türk Adaletinin bu tür eylem ve sözlere geçit vermemesi ve şüpheli hakkında kamu davası açılması gerekir.

Bu kapsamda Kadir Mısıroğlu hakkında “Türklüğü aşağılama” ve “Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret” “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçları bakımından adli soruşturma başlatılması, yapılan adli soruşturma sonunda şüphelinin “Türklüğü aşağılama” suçu bakımından eylemine uyan TCK’nın 301. Maddesi ve “Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret” suçu bakımından eylemine 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunun 1. Maddesi “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarına uyan ilgili Türk Ceza Kanunu ve ilgili kanunların ilgili maddeleri kapsamında kamu davası açılmasını talep ederek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Takdir yüce halkımızın vicdanı ve mahkemelerimizindir”  dedi.