Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez yayımlamış olduğu mesajında başta hükümetimiz olmak üzere kadına şiddetle mücadele konusunda tüm sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini ifade etti. Küsmez, “25 Kasım 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti´nde Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Mirabel kardeşlerin katledildiği tarihtir.

Mirabel kız kardeşler, diktatörlüğün askerleri tarafından tecavüze uğrayıp vahşice katledilmişlerdir. Bunun ardından 39 yıl sonra, 25 Kasım 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası kadına yönelik şiddetle mücadele günü ilan edildi. Günümüzde de kadına yönelik şiddet hayatın diğer alanlarında da, fiziksel, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddet olarak kendini göstermektedir.

Şiddet onaylayan meşrulaştıran zihniyet değişmedikçe, kadına yönelik şiddet son bulmayacaktır. Her ne şekilde ve kim tarafından uygulanıyor olursa olsun, şiddetin beslendiği kaynak aynıdır. Bir kimsenin yâda toplumun sahip olduğu hakları engellemek ve bu amaçla şiddet uygulamak insanlık suçudur.

Toplumda kadınlarımızın, adil, eşit, Her türlü ayrımcılıktan ve şiddetten uzak bir şekilde yaşamalarını istiyoruz. Bunu da başta hükümetimiz olmak üzere, bu konuda çalışma yapan, bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve toplumun tüm kesimlerinden bekliyor ve şiddete hayır diyoruz” dedi.