İlk olarak Kızılay Nevşehir Şubesini ziyaret eden Kınık, Nevşehir Şubesi tarafından kazandırılacak olan gönüllü merkezi inşaatını da inceleyerek bilgi aldı.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek’ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Kınık, “Türk Kızılay’ımızın Nevşehir Şubesinin insani yardım, toplum sağlığı ve afet temelli kapasitelerini artırmak için şehrimize önemli yatırımlarımız olacak” dedi.

Kınık, "Nevşehir potansiyeli çok yüksek olan bir şehrimiz. Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanımız Ercan Civelek ve yönetiminin de bu şehrin potansiyelini seferber etmesiyle beraber bu anlamda Türk Kızılay faaliyetlerimiz canlanmış oldu. Bundan sonra da çabalarımıza devam edeceğiz. Kızılay'ın hem hayır faaliyetleri hem de gelir getirici faaliyetleri açısından Nevşehir gerçekten bereketli bir ilimiz. İç Anadolu’nun göbeğinde Hacı Bektaş Veli diyarına yakışır bir potansiyelle bize destek veriyor. Biz de merkezden elimizden geldiği kadar bu faaliyetleri artırmaya gayret ediyoruz. Bunun dışında da Türk Kızılay'ın Nevşehir’deki projelerini Ercan başkanımızın koordinesinde arttırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Civelek ziyaret sebebiyle duyduğu memnuniyeti belirterek, 2018 yılı aralık ayı itibariyle göreve geldiğimizden bu yana şube bütçemizi 10 kat büyütmüş bulunmaktayız, şehrimize 2 bin metrekarelik yeni şube binası, son teknoloji kan bağış merkezi ve ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanabileceği 2 butik mağaza kurarak hizmet alanımızı genişletmiştik. Güçlü Genç Kızılay ve Kızılay Kadın teşkilatları kurarak hizmetlerimizi ilimizin her noktasına ulaştırmaya vesile olduk ve çalışmalarımıza ara vermeden toplumsal direnci yükseltmek üzere faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Programın ardından Başkan Civelek, Genel Başkan Kınık’a hediye takdiminde bulundu.