Mobil Kan Bağış Tırı ile hizmet veren Türk Kızılay’ı kan bağışı kampanyasında bir doktor, bir uzman, üç hemşire ve iki destek personel ile kan bağışı almaya devam ediyor.

Türk Kızılay’ı Nevşehir Şube Başkanlığı`nın düzenlediği kan bağışıyla ilgili konuşan Dr. Süleyman Kurt, Nevşehir`de gerçekleştirilen kan bağış kampanyasına vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Kurt, kan bağışının önemine dikkat çekerek, kan bağışı konusunda bilincin her geçen gün biraz daha arttığını, ancak yeterli olmadığını kaydetti.

Türkiye de kan bağışı toplamaya yetkili tek kurum olan Kızılay’ın belirli aralıklarla ülke genelinde vatandaşların ayağına gelerek kan bağışlarını toplaması uygulamasını sürdürdüğünü belirten Dr.Kurt, bağışların kabul edildiği tır’da vatandaşların önce sağlıklı oldukları, herhangi bir hastalık geçirip geçirmedikleri ve çeşitli bilgiler içeren bir form doldurarak sıralarını beklediklerini kaydederek  “Bütün vatandaşlarımızı sağlıklı bir yaşam için kan bağışına bekliyoruz” dedi. Haber: Selma İVEN