Çetin, “Sendikamızın başkanlar kurulu toplantısı, 6 Ekim 2020 tarihinde telekonferans yöntemiyle genel merkez yönetim kurulumuz, şube başkanlarımız ve il temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali ve özlük hakları ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve talepleri, hizmet kolumuzda bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda yaşanan yönetim ve işleyiş problemleri, çalışma hayatında kamu çalışanlarını ilgilendiren meseleler ve Türkiye gündemi ile ilgili konular ele alınarak değerlendirilmiştir. Başkanlar Kurulu toplantımızda ele alınan tüm konular ve bunlar hakkındaki görüşlerimiz maddeler halinde aşağıda sıralanarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur; 

1- Sadece Türkiye değil Türk Milletinin vatanı olan her coğrafyada tarafımız ve tavrımız nettir. Bugün Azerbaycan’ın işgal altındaki Karabağ’ı azadlığa kavuşturma mücadelesinin zaferle taçlanmasını diliyor ve kayıtsız, şartsız ve sınırsız olarak Azerbaycan Türklerine desteğimizi ilan ediyoruz.

2- Ülkemizde 11 Mart’tan bugüne sağlık çalışanları kahramanca salgınla mücadele etmektedirler. Bu mücadelede en son açıklanan resmi rakamlara göre 52 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş ve 30 bin arkadaşımız da virüse yakalanmıştır. Sadece bu rakamlar bile ortaya koyulan mücadelenin, yapılan fedakarlığın ve tüm olumsuzluklara rağmen yürütülen hizmetin değerini anlatmaya yeterlidir. Fakat böylesine bir çabanın içindeki sağlık çalışanlarının salgın döneminde tüm sorunlarının görmezden gelinmesi, çalışanlar adına yapılan her düzenlemenin eksik ve adaletsiz olması gibi kabul edilemeyecek bir durum yaşanmıştır.

3-Türk Sağlık-Sen olarak başvuru, görüşme ve alanlara çıkarak yanlışları ısrarla vurgulamamıza ve çalışanların net taleplerini dile getirmemize rağmen Sağlık Bakanlığı yanlıştan dönme erdemini bir türlü göstermediği gibi ikinci bir tavandan ek ödeme fiyaskosu ile meseleyi içinden çıkılamaz bir hale sokarak sağlık ordusunu kırgın ve kızgın bir hale getirmiştir. Bakanlık tükenmişlik sendromuna çalışanları adeta eliyle itmektedir" dedi.