1999 yılı 17 Ağustos gününde gece saat 03:02’de Marmara bölgesinde meydana gelen deprem sonrası binlerce insanının göçük altında kalarak can verdiğini dile getiren Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, o acının daha dün gibi yüreklerinde olduğunu söyledi.

O gün gecenin karanlığında ülkemize karabasan gibi çöken bu felaketin yarasının yıllarca iyileşmediğini belirten Türker, “45 saniye süren bu deprem 7.4 büyüklüğünde hissedildi. Kocaeli, İstanbul, Düzce, Sakarya ve Yalova’da büyük oranda can ve mal kaybına neden olan depremde resmi rakamlara göre 18 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. 48 bini aşkın kişi ise yaralandı. Ülkemizin şimdiye kadar geçirdiği en büyük deprem felaketi olarak da gösterilebilir. O ana şahitlik ederek kurtulmayı başaran birçok vatandaşımız felaketin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen halen yaşadığı şoktan kurtulmuş değil.” dedi.

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, temennisinin bu ülkede bir daha böyle büyük felaketin yaşanmaması olduğunu da vurgulayarak depremlerde yaşamlarını yitiren vatandaşları da saygı ile andıklarını ifade etti.