Nevşehir SMMM Odası Başkanı Şerafettin Arslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi; “Hemşerimiz Yeminli Mali Müşavir Emre Kartaloğlu genel başkan seçildi. 13 Ekim 2019 Pazar günü yapılan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odasının 23. olağan genel kurulunda yapılan seçimlerde hemşerimiz Yeminli Mali Müşavir Emre Kartaloğlu TÜRMOB genel başkanlığına seçilmiştir.

Emre Kartaloğlu kimdir?

1978 Nevşehir Avanos Paşalı Köyünde dünyaya gelen Kartaloğlu.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun oldu.

2000 yılında açılan meslek giriş sınavını kazanarak Stajyer Gelirler Kontrolörü olarak göreve başladı. 2004 yılında yapılan yeterlik sınavında başarı göstererek Gelirler Kontrolörlüğüne, Aralık 2010 tarihinde de Gelirler Başkontrolörlüğüne atandı.

2009 ve 2010 yıllarında Vergi Sorunları Dergisi Yayın Kurulu’nda bulundu. Şubat - Kasım 2010 döneminde bu derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. Ayrıca, Mayıs 2009 – Mayıs 2011 tarihleri arasında Gelirler Kontrolörleri Derneği İstanbul Şube Başkanı olarak çalıştı. Aralık 2010 tarihinde Maliye Bakanlığı’ndaki görevinden ayrıldı.

Mali ve ekonomik konularda hazırlamış olduğu 70 civarında makalesi ve yayımlanmış 12 adet kitabı bulunmaktadır. Mali mevzuat ve vergi uygulamalarına ilişkin birçok panel ve seminere, eğitmen/panelist olarak katılmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Hemşerimize yeni görevinde hemşerimize başarılar diliyorum.”