Nevşehir´in en büyük problemlerinin başında gelen yolların turizm ağındaki bölümleri için geçen yıl başlatılan çalışma bu yıl devam ettiriliyor.

Nevşehir İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü tarafından geçen yıl ihalesi yapılan Göreme-Çavuşin arası sıcak asfalt yol yapım işi tamamlanmış, yol trafiğe açılmıştı. Ancak yolun hatalı olması nedeniyle yolun kabulü gerçekleşmemişti.

Hatalı yolun bazı kısımlarında bugün itibariyle kazı çalışması başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Özel İdaresi yetkilileri, geçen yıl konfor tabakasının yapılmadığını, bu seneye bırakıldığını belirterek, yapılacak konfor tabakası nedeniyle yolun bazı kısımlarındaki hataların da giderileceğini söyledi.

Yapılan açıklamada, "Geçen yıl sıcak asfalt çalışması yapıldı, konfor tabakası bu seneye bırakıldı. Bu tabaka yapılacak. Yolun tamamlanmasının ardından konforu bozan kısımlar tespit edildi. Bu kısımlardaki bozukluklar giderilecek ve ardından konfor tabakası atılacak” denildi.  

Bozuk olan kısımlarda yapılan çalışmaların maliyetinin müteahhit tarafından karşılandığını kaydeden yetkililer, “Konfor tabakasının maliyeti yapılan ihalede belirlenmişti. Yolun kabulünden sonra ödemesi yapılacak” diye konuştu.

Çalışmaların 30 gün süreceği öngörülüyor. 

Uçhisar-Göreme arası 8,5 km´lik yolun maliyeti 7,3 milyon TL idi.

Öte yandan Çavuşin-Avanos arası yol ihalesinin dün bittiği, haziran ayı içerisinde yol yapımına başlanacağı ve en fazla 2 ay süreceği bildirildi.

Haber: Alpaslan Körükcü