Her yıl okulların açıldığı günden okulların kapandığı tarihe kadar okulları ziyaret ederek Nevşehir´i karış karış gezen, il merkezi ve ilçelerdeki okullarda görev yapan eğitimcilerle buluşan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ve yönetim kurulu üyeleri şimdiden 73 okulu ziyaret etti.

Okul ziyaretlerinde Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi ve Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi´nin faaliyet ve etkinliklerini anlatan, yapılan mücadele hakkında eğitimcilere bilgiler aktaran, eğitimcilerin isteklerini ve sorunlarını dinleyen, bu doğrultuda çözüm üreten Mustafa Uğur, yıl sonunda ise bu geziler kapsamında okullarda tespit ettiği durum ile ilgili de kapsamlı bir Nevşehir Eğitim Raporu hazırlayarak Nevşehir Valisi, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü ve siyasilere de bu raporu sunuyor.

Okul ziyaretleri ile ilgili bir açıklama yapan Uğur, "Yönetim kurulu üyelerim, ilçe temsilcilerim ve üniversite temsilcimizin de sonsuz destekleri ile okulların açıldığı gün yoğun bir sendikal çalışmaya başlıyoruz. Haftanın beş günü sabah ilk teneffüs zilinden son zil sesi duyulana kadar okullarda eğitimcilerle buluşmaya devam ediyoruz. Bizim yıllardır savunduğumuz bir gerçek var, o da sendikacılığın masa başında oturularak yapılacak bir iş olmadığıdır. Sendikalar üyelerine karşı sorumluluklarını yerine getirmek, çalışmak ve üretmek bilinciyle kurulmuştur" şeklinde konuştu.

Uğur, akşama kadar masa başında oturup genel merkezinin açıklamasını kopyala yapıştır yaparak basın mensuplarına gönderen ve bunu sendikacılık zanneden sendika başkanlarına ise sıcak koltuklarından kalkıp üyeleriyle buluşmalarını da tavsiye ederek açıklamasına son verdi.