Karaca açıklamasında "Bugünlerde Nevşehir gündemini önemli derecede meşgul eden bir hadise ile karşı karşıyayız.

Nevşehir 2000 Evler Mahallesi TOKİ bloklarında dün öğrenci grupları arasında çıkan ve gün boyu süren kavga sonrası gerginlik devam etmiş ve emniyet mensuplarınca sıkı güvenlik önlemleri alınmıştır.

Nevşehir 2000 Evler Mahallesi TOKİ Bloklarında dün öğrenci grupları arasında çıkan ve gün boyu devam eden bu hadiselerin asıl ve gerçek yüzünü burdan açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum.

Tüm bu yaşanan olaylar, özellikle 1 Mayıs İşçi Bayramı arefesinde yaşanılan bu hain saldırılarla yaşanan olayların tesadüf olmadığı ve provokasyon içeren bilinçli bir olay olarak Ülkücü öğrencilerin bu olaylara çekilmek istendiği aşikardır.

Yaşanan bu hadiseler bir Nevşehirli olarak bizleri derinden üzmüştür.

Zira ilimiz ülkemiz genelinde sakinliğiyle örnek olan bir il iken bazı terör örgütü yandaşlarının ilimizi pilot bölge olarak ilan etmeleri ve amaçlarına buradan ulaşmaya kalkmaları ve bu çirkin planın devamında bir öğrencinin ağır yaralanmasına sebebiyet vermeleri her kesimin düşünmesi gereken bir durumdur.

Emniyet mensuplarınca yapılan gözaltı neticesinde bugün Nevşehir Adliyesine sevk edilen 10 kişiden sadece bir tanesi tutuklanması için mahkemeye sevk edilmiştir.

Diğer şüpheliler tamamen serbest bırakılmıştır. Birde işin daha elim tarafı bu şüphelilerle ilgili Ankara`dan 4 tane avukatın gelip bu kişileri savunmalarıdır.

Yapmış olduğum değerlendirmeler, bugünki adliye içerisindeki gözaltılarla ilgili ortaya çıkan son durum ve özellikle bunu vurgulamak istiyorum şüphelileri savunmaya gelen Avukatların durumu araştırıldığında ne demek istediğimi o zaman gayet daha net anlayacaksınız.

Bu kişilerin ülkenin geleceği ile ilgili karanlık oyunlar sergilemeye çalıştıkları ve bunun içinde kötü emellerine Nevşehir`i pilot bölge olarak seçtikleri sonucunu vermektedir.

Ancak bir Nevşehir`li olarak halkımızın bu tür provokasyonlara karşı şiddete başvurmayacağını, daha sabırlı bir şekilde sağduyulu davranacağı kanaatindeyim.

Özellikle bu tür provokasyon içerikli eylemlerde Ülkücü gençliğin hedef alınması ise ayrıca bir tartışma konusudur.

Ülkücü gençliği sokağa dökmek ve dünya basınına, dünya gündemine ``İşte Nevşehir`de de soykırım var, burada da gruplaşma var, ayrımcılık var kürtler istenmiyor, kürtler aşağılanıyor`` imajını yaratmaktır.

Aynı memleket içerisinde yaşayan kürt kardeşlerimizin bu tür oyunlara alet olmayacağına ve BU MESELENİN BİR KÜRT SORUNU DEĞİL ERMENİ SORUNU olarak gördüklerine inanıyor ve bu çirkin oyunlara fırsat vermeyeceklerini düşünüyorum.

Burdan yazıma son verirken yaralı kardeşimize Allah`tan acil şifalar diliyor ve Nevşehir Halkını sağduyulu olmaya davet ediyorum`` dedi.