Yardımlar hakkında Ülkü Ocaklarından yapılan açıklamada, “Sadece Nevşehir Ülkü Ocakları olarak, geçirdiğimiz bu zor günlerde binin üzerinde ihtiyaç sahibi aileye ulaşabildik.” denildi.

Açıklamada, “Yardım konusunda destek olan, fitrelerini, diğer nakdi yardımlarını, ihtiyaç kolilerini, patates ve diğer temel gıda maddelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamız için bizlere emanet eden tüm hayır sahiplerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Asıl amacımız ve dileğimiz, önümüzdeki sene şehrimiz ve ilçelerimiz başta olmak üzere, tüm vatanımızda Allah'ın izni ile tüm vatandaşlarımızın refah seviyesinin standartların üzerinde olması ve ihtiyaç sahibi aile bulamamak. Temennimiz, bu zor günleri birlikte atlattığımızda ihtiyaç sahibi bireylerimiz kalmaması, her vatandaşımızın alnının teri ile işinden evine helal ve yeterince rızık götürmesidir. Fakat her geçen yıl, yardıma ihtiyacı olan hanelerin şehrimizde ve ülkemizde giderek artması, bir şeylerin yanlış gittiğinin ve fazlasıyla eksiklerinin bulunduğunun göstergesidir. Nevşehir Ülkü Ocakları olarak Allah'ın izni ile eğitim, sosyal faaliyet, sosyal sorumluluk konularında ve hatta daha geniş sorumluluklar çerçevesinde uzun zamandır verdiğimiz mücadelemizin süreceğinin teminatını veriyoruz. Gerek gençlerimizin eğitim ve iş hususlarında bir yerlere gelebilmesi ve ilerlemesi, gerekse ailelerimizin daha da bilinçlenerek hareket etmesi konusunda somut ve şeffaf programlarımızı daha ileri seviyelere taşıyacağız. Bu bağlamda tüm sorumluluk sahibi şahıs ile kurumların üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeleri için de, talepleri halinde, olası ve elimizden gelebilecek her türlü desteği verebileceğimizi ifade ederek, önümüzdeki gün ve yıllarda ihtiyaç sahibi hiç bir bireyin kalmaması dileğiyle tüm kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”