Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Dünyanın en büyük ve en teşkilatlı gençlik hareketi olan yetişmemizde, dünya görüşümüzün ve fikriyatımızın oluşmasında büyük katkıya sahip Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Nevşehir il Başkanı Ali Türker'e ve geleceğini Türk milletinin mukadderatına adayan gençlere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Biliyoruz ki nerede bir Ocak tütüyorsa orada sevda türküleri,  vatan türküleri söylenir. Dün milli mücadele döneminde o ocağın kıvılcımları, tüm vatan sathına yayıldı. Büyük çilelerle büyüdü.  Bugün Türk’ün her evi bir Ocak olmuştur. O Ocakların kıvılcımları Fırat’ları. Aziz Sancar’ları yetiştirmeye devam edecektir. Bu vesile ile vefatının yıldönümünde Seyit Ahmet Arvasi'yi rahmet ve dua ile hatırlıyor şu veciz ifadesini tekrar tarihe not düşüyoruz. Ve tarih bir gün, acz içinde kıvrana kıvrana şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazmak zorunda kalacaktır."

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ali Türker de; “Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanlığının olağan genel kurulu sonucu güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Tayfur Urgenç başkan nezdinde tüm Türk Eğitim Sen camiasına hayırlı olmasını diler misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Bir süre Milli Eğitim, Milli Tarih, Türk Kültürü ve sosyal sorumluluk projeleri üzerinde fikir teattisinde bulunulduktan sonra ziyaret sona erdi.