“Bu yolda baş verdik, baş eğmedik” diyerek Ülkücülerin davasına olan bağlılığından da bahseden Başkan Ali Türker, Başbuğ Alparslan Türkeş’in önderliğinde başlatılan bu kutla mücadelede olmaktan onur ve şeref duyduğunu ifade etti.

Başkan Ali Türker, davasını ve dava arkadaşlarını kısaca özetlediği açıklamasında şunları söyledi; “Gün gibi 1 Bakanını, Hikmetiyle 1 Belediye Başkanını, vatanına ve mileletine Köleoğlu köle 12 il Başkanını, Altınok gibi 44 ilçe Başkanını, fazlasıyla 5000'e yakın mensubunu teröre, Pehlivan gibi Şahin bakışlı, Karakaşlı 9 yiğidini ise idam sehpalarında #12eylül Askeri Cuntasına kurban verdi. Başbuğu da dahil binlerce mensubu tutuklanıp onlarca yıl cezaevlerinde en ağır işkencelere maruz kaldı.

Gerçek ülkücüler bunlara rağmen bir kez olsun mahkum eden devletine küsmedi, İşkence eden askerine küfretmedi, Arkasında durmayan milletine gücenmedi, Salya-sümük ağlayıp mağdur edebiyatı yapmadı.

Şimdi, Aynı devletin bekasını elinde tutuyor, Aynı asker 'bizi hareketin liderine sor' diyor, Aynı millet kendisinin sigortası olduğunu söylüyor.

Ama yine böbürlenmedi. Sermaye toplulukları gibi kibire kapılmadı. ‘Yâ Rab davâ senin davân, İmtihan edecek olan sen, Lütfunda hoş kahrında hoş..!’ dedi. Ülkücü Hareket Baş verdi, Baş eğmedi.”