Ege Üniversitesi'nde bölücü teröristlerle olaya karışan bıçaklanarak şehadet şerbetini içen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Mersin’de tecavüze uğrayarak ebedi hayata intikal eden Özgecan Aslan için Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı tarafından yürüyüş tertip edildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesi içerisinde gerçekleşen yürüyüşe Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı Üniversite Birim Başkanı Furkan Yeşilöz, öğretim üyeleri, ocak yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kampüs alanındaki yürüyüş kortejinin ön kısmında Özgecan Aslan ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafları yer aldı. Yaklaşık yarım saat süren yürüyüşün ardından rektörlük binası ön kısmında saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Yeşilöz, “Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve namusumuz Özgecan Aslan’ı rahmetle yad ediyoruz. Bugün bizler nasıl ki Üniversitede öğrenciliğimizi gerçekleştiriyorsak onlarda birer öğrenciydi. Tek gayeleri vatana, millete hayırlı evlat olabilmekti. Bugün dişlerimizi sıktığımız, acımızı sineye çektiğimiz gündür. Şunu kimse unutmasın eğer iş başa düşerse sıra bize gelir, Fırat Yılmaz Çakıroğlu gibi şehadet şerbetini içmeyi şeref biliriz. Bizler yani öğrenciler, hem teşkilatımız, hem de Ocağımızın birinci amacı okumaktır. Bunun haricinde iş başa düşerse sıra bize gelirse şundan da emin olun hiçbir zaman korkmadık. Korkmayacağız da.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ülkücüler ‘Hepimiz Fırat’ız, hepimiz Özgecan’ız, şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.