İl Müftülüğü, Ürgüp Merkez Musalla Camiinde ve Gülşehir Merkez Kurşunlu Camii önünde yapılan programlarla umre yolcuları kutsal beldelere dua ve tekbirlerle uğurlandı.

İl Müftülüğünde yapılan uğurlama programında İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından yapılan konuşma ve coşkulu dua ile umre yolcuları ve yakınları duygulu anlar yaşadı.

11 günlük umre turuna katılan öğrenci ve ailelerinin oluşturduğu 17 kişilik umre yolcuları, Kayseri Erkilet Havalimanı; 24 günlük umre turuna katılan 87 yolcumuz ise Ankara Esenboğa havalimanına dua ve tekbirlerle uğurlandılar.

İl Müftüsü Yakup Öztürk uğurlama konuşmasında: "Bu umre uğurlamasının ayrı bir önemi ve özelliği var. Zira Nevşehir’de yapılan İlmihal Bilgileri Yarışmasında dereceye giren, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından umre ile ödüllendirilen dört öğrenci ve velileri ile Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesine birincilikle girerek umre kazanan öğrencimizi umreye uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Tüm umrecilerimize ve özellikle bu başarılı öğrencilerimize yapacak oldukları bu umrenin hayatlarında bir değişim ve dönüşüme vesile olmasını, dünya ve ahiret saadetine vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum. Salimen ve ganimen gidip gelmelerini, bizleri de dualarında unutmamalarını diliyorum” dedi.

Yapılan duanın ardından umre yolcuları yakınlarıyla vedalaştıktan sonra havalimanına hareket ettiler.