Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Yönetim Kurulu Başkanı Yunis Ünal, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Sevgili meslektaşlarımız,

“Son günlerde odamız ve şahsım ile ilgili sosyal medya ve diğer platformlarda dillendirilen bazı konuları açıklığa kavuşturmak istiyorum. Öncelikle, önemli günlerde ve her yıl 21 Şubat Dünya Rehberler Günü münasebetiyle yapılan Anıtkabir ziyaretine yönelik yaptığım açıklama çarpıtılarak şahsıma yönelik itibarsızlaştırmaya ve ötekileştirmeye yönelik yanlış algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Ülkemizin Kurucusu ve ortak değerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kullanılarak istismar edilmesini esefle kınadığımı, şahsımla ile ilgili itham ve suçlamaları asla kabul etmediğimi belirtmek isterim. Atatürk’ün belirlemiş olduğu geleceğimize ışık tutan fikirleri ve ilkeleri doğrultusunda ilerleyeceğimi de bilmenizi isterim.

Ayrıca Sivas Kongresinden sonra Heyeti Temsiliye Reisi Mustafa Kemal Atatürk’ün emir ve direktifleri ile Adana ve Çukurova bölgesinin (Tarsus, Mersin, İskenderun) düşman işgalinden kurtarılmasını sağlayan Yüzbaşı Sinan Tekelioğlu’nun Batı Kilikya Kuvayi Milliye örgütlenmesinin doğduğum ve büyüdüğüm köylerde (Karsant ve Karaisalı) dedelerimizle başladığını ve Anıtkabir'de bu mücadele ile ilgili bir bölüm olduğunu belirtmek isterim. Bu vesileyle de Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarına rahmet diler, minnetlerimi sunarım.

Bu zor süreçte, birliğimizin ve mesleğimizin zarar görmemesi için kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı hiç bir tartışmaya girmeyeceğimi, odamıza ve şahsıma karşı yapılan itibarsızlaştırma girişimlerine müsaade etmeyeceğimi ve mesleğimizin ve üyelerimizin haklarının en iyi savunucusu olacağımı da önemle vurgulamak isterim.

Nevşehir Rehberler Odası, yeni katılan yönetim kurulu üyelerimizle yetki alanımızda bulunan illerdeki (Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Sivas, Kırşehir, Yozgat) paydaşlarımızla, ilgili kurum ve kuruluşlarla her zamankinden daha güçlü işbirliği içerisine girerek bölgemize, rehberlik mesleğine ve siz değerli üyelerimize proaktif olarak hizmet etmeye devam edecektir.”