Ünlübay mesajında şu ifadelere yer verdi:”Sağlıklı ve mutlu bir toplum, öncelikle sağlıklı bireylerden oluşur. Sağlıklı yaşam sürmek her insanın en doğal hakkıdır.

 Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisi, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir.

 İnsanlarımızın gelişmiş ülkelerdeki yaşam standartlarına, bu bağlamda kaliteli sağlık hizmetine kavuşturulmasında, hekimlerimize ve tüm sağlık personelimize büyük görev düşmektedir

 Ülkemizde birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da inanılmaz bir dönüşüm yaşanmaktadır. Türkiye´de sağlık alanında uygulamaya konulan stratejiler neticesinde bugün tıp alanında dünyada söz sahibi olan ülkeler arasındadır. Yapılan başarılı çalışmalar neticesinde ülkemiz; Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa gibi yakın coğrafyasının sağlık alanındaki cazibe merkezi haline gelmiştir. Üstlendikleri büyük sorumluluğun farkında olan hekimlerimizin ve sağlık personelimizin, çeşitli sıkıntıları olmasına karşın, insanların kendilerine hayatlarını emanet ettiklerinin bilinciyle fedakârca çalıştıklarına gönülden inanıyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; halkımızın daha sağlıklı ve daha mutlu hayat sürmesi için en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakârca çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı´nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.´´diyerek sözlerini tamamladı.